Facebook se sprema da izvede potez decenije – sprema integraciju sa Instagramom, WhatsAppom i Messengerom

Kompanija Facebook planira da integriše usluge razmena poruka aplikacija WhatsApp, Instagram i Messinger.

Iz kompanije su za BBC kratko poručili da su na početku “dugog pocesa”.

Naime, njujorški list navodi da je taj plan lični projekat osnivača ove društvene mreže Marka Zakerberga, a kada bude završen, integracija će značiti da će korisnik Facebooka moći da komunicira sa nekim ko ima samo nalog na WhatsAppu.

Ovo je, kako se navodi, trenutno nemoguće, pošto pomenute aplikacije nemaju zajednički izvorni kod.

Foto: Profimedia

Posao spajanja tri elementa je međutim počeo, piše “Njujork tajms”, a očekuje se da će biti završen do kraja 2019. godine ili početkom sledeće godine.

Zakerberg je u više navrata insistirao na ovom planu kako bi trojstvo usluga učinio korisnijim i povećao vreme koje korisnici provode koristeći te aplikacije.

– Želimo da napravimo najbolje moguće iskustvo dopisivanja, a judi žele da dopisivanje bude brzo, jednostavno, pouzdano i privatno. Radimo na stvaranju većeg broja našig proizvoda za razmene poruka koje su od početka do kraja šifrovane i razmatramo načine da olakšamo mogućnosti povezivanja sa prijateljima i rođacima na društvenim mrežama, stoji u saopštenju Facebooka.

U saopštenju je takođe navedeno da traju mnoge “diskusije i debate” po pitanju toga kako bi sistem eventualno funkcionisao.

(Telegraf.rs/Tanjug)