Facebook: News Feed postaje strožiji, moguće negativne promjene za vlasnike stranica

od prnjavorski 0

Facebook je po ko zna koji put odlučio korigovati način na koji se reguliše News Feed, odnosno početna stranica mreže na koju dolaze postovi vaših prijatelja ili grupa i sajtova koje pratite.

fejsbuk

Naime, Facebook se trudi eliminisati postove koje ne želite vidjeti, a posljednja korekcija dolazi nakon odgovora brojnih korisnika u vezi sa samim vrhom News Feeda, odnosno prvih informacija koje vidite prilikom ulaska na Facebook.

Kompanija je anketirala korisnike u vezi sa sadržajem dajući im mogućnost da ocijene svaki post pojedinačno kako bi shvatili koji je sadržaj poželjan, a koji ne.

Ukratko, sljedeći update News Feeda u razmatranje je uzeo upravo spomenutu anketu koja je trajala već neko vrijeme. Facebook je najavio da će novo poboljšanje doprinijeti prikazivanju onih postova koje zaista želite vidjeti i koje možda čak i očekujete.

Naravno, Facebook i dalje posjeduje opciju da samostalno odlučite koje postove želite vidjeti. S druge strane, algoritam najposjećenije društvene mreže to određuje automatski, po broju vaših lajkova, komentara ili dijeljenja posta.

Promjena izgleda minorna, ali je značajna vlasnicima grupa i stranica na Facebooku koji će zbog ovoga možda vidjeti smanjenje broja posjeta.

 

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>