EUROBLIC SAZNAJE – Evo ko su mladići iz Srbije optuženi za izazivanje nereda u RS

Među 11 mladića, koji su bili učesnici masovne tuče u Prnjavoru je i Dragan Đurđević, vođa navijačke grupe „Grobara“ koji je 2009. godine hapšen zbog pretnji novinarki B92 Brankici Stankovići i njenoj ekipi emisije „Insajder“, saznaje „EuroBlic“.

city-policija-2-678x381

Dragan Mektić ministar bezbednosti BiH izjavio je za „EuroBlic“ da je takođe dobio informaciju kako je među skupinom mladića iz Srbije i pomenuti Đurđević.

 – Čuo sam da je i taj Đurđević među ovom siledžijskom grupom u Prnjavoru. Ta grupa koja broji 11 istetoviranih momaka spremnih na sve danas će biti sprovedena u Službu za strance, a zatim će biti deportovani u Srbiju- objasnio je Mektić.

„EuroBlicu“ je potvrđeno da su u Prnjavoru zatečeni državljani Srbije i to Beograđani Dragan Đurđević (34), Siniša Stailković (24), Momčilo Tomić (33), Pavle Deretić (33), Aca Đorđević (51) i Dragan Sojić (40), te Srbislav Kanazir (26) i Predrag Koštrdić (23) obojica iz Iriga i Nikola Plavšić (27) i Miloš Hrkman (23) obojica iz Rume.

Grupa mladića iz Beograda koja je izazvala incident u Prnjavoru danas će biti prebačena u kancelariju Imigracionog centra u Banjaluci, a odatle deportovana u Srbiju, potvrdio je ministar bezbednosti Dragan Mektić.

“Te osobe nalaze se u hotelu i pod obradom, nadzorom policije i imigracione službe. Vršiće se provere. U toku dana će biti donesena odluka na koji način će se postupiti sa njima. Postoji mogućnost da budu deportovani i ona je najizvesnija”, rekao je Mektić za regionalnu TVN1.

Mektić je rekao da radi o grupi od desetak mladića “nabildovanih i istetoviranih”, koji su Prnjavor stigli na poziv jednog loklanog biznismena kako bi izazivali nemire na dan lokalnih izbora.

Oni su se juče fizički sukobili s meštanima koji su tražili da napuste grad.

Blic