NovostiRS/BiH

I Erdoanovo obezbjeđenje kontroliše ulazak u Zetru

0

Oko sarajevske dvorane Zetra, gdje se danas održava predizborni skup turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdoana, parkirano je više od 100 autobusa iz raznih krajeva regiona i Evrope.

Kako javlja novinar “Nezavisnih” sa lica mjesta, uočene su i velike mejre bezbjednosti, a pored pripadnika specijalne jedinice policije Kantona Sarajevo, sam ulazak u dvoranu kontroliše i lično obezbjeđenje predsjednika Turske.

Prvobitno je naređeno da se svim ženama oduzimaju torbe, da bi se nakon što je domaća policija reagovala ipak samo izuzeli predmeti iz torbi.

Kako javlja naš novinar, hemijske, šminka, dezedoransi, pribor za higijenu, te sve drugo što su pripadnici obezbjeđenja smatrali ‘opasnim’, završilo je u smeću.

Naša novinarka je imala problem sa unošenjem laptopa, htjeli su da prvojere šta ima na njemu, ali se iz nekog razloga nije htio upaliti, te joj je nakon paljenja ipak vraćen da bi mogla izvještvati sa skupa.

Primjetan je i veliki broj građana iz Novog Pazara, koji su posebno obučeni, skoro svi su u crvenim majicama.

Veliki broj ljudi nosi i transparente podrške Erdoanu.

Prema protokolu, nakon konferencije za novinare, Erdoana i Bakira Izetbegovića, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, delegacije će se uputiti ka dvorani Zetra.

nezavisne

Erdoan: Turska će pružati BiH svaku vrstu podrške

Previous article

Njemački mediji: Putin gospodar svjetske političke scene

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti