Erdoan potvrdio: Održaćemo predizborni skup u Sarajevu

od prnjavorski 0

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdoan potvrdio je da će održati predizborni skup u Sarajevu.

“U okruženju u kojem neke zemlje raspravljaju hoće li nam omogućiti kampanju, radije ćemo se povezati s našim građanima u Bosni i Hercegovini. Doći ćemo zajedno s našim građanima iz evropskih zemalja u dvoranu u Bosni “, rekao je Erdogan novinarima.

On je dodao da je uvjeren kako će turski državljani sigurno nastaviti kampanju u evropskim zemljama, odnosno u državama u kojim žive.

Hurriyet navodi da bi skup u Sarajevu trebao biti održan 20. maja, ali da još uvijek nije objavljena nikakva službena obavijest. Zanimljivo je što bosanskohercegovački organi vlasti uopšte nisu obaviješteni o Erdoanovim planovima.

Podsjećamo, 24. juna u Turskoj će biti održani vanredni parlamentarni i predsjednički izbori. Ovo će biti prvi izbori od referenduma o ustavnim promjenama kojim je prošle godine stvorena podloga za davanje većih ovlaštenja predsjedniku. Međutim, veća ovlaštenja turskog predsjednika stupiće na snagu tek nakon predsjedničkih izbora.

Njemačke, austrijske i holandske vlasti ranije su zabranile turskim političarima da ne teritoriji njihovih zemalja održavaju predizborne skupove pravdajući to “zabrinutošću zbog javnog reda”.

(klix.ba)

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>