NovostiRS/BiH

Epilog akcije “Dojava”: Nasamarili 2.000 kladioničara

0

Policija iz Foče je Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje podnijela 27 izvještaja, kojim je isto toliko lica prijavljeno za prevare i pranje para, odnosno da su oštetili oko 2.000 naivnih kladioničara iz zemalja nekadašnje Jugoslavije, ali i država zapadne Evrope.

Prijavljeni su, kako se sumnja, podizali pare u bankama i pošti u Foči, te su na taj način nezakonito ugrabili 1.278.872 KM i 255.264 evra. Ili, ukupno blizu 1,8 miliona maraka.

Iz PU Foča uvjeravaju da će rad na ovoj akciji, kodnog naziva “Dojava”, nastaviti i u narednom periodu.

Podsjetimo, ta akcija je počela u junu, kada je palo 17 osumnjičenih, a nastavljena je 10. novembra, kada je uhapšeno 12 muškaraca, od kojih su se neki, doslovno, bahatili parama koje su “zaradili”, naručujući skupa pića po fočanskim lokalima.

Izvor “Nezavisnih”, upućen u detalje istrage, potvrdio je ranije da je princip na koji su djelovali poprilično vješt. Radili su to preko društvenih mreža.

Za neku utakmicu uzeli bi više mogućih ishoda. Na primjer, da će domaćin pobijediti, ili da će gost pobijediti, da će biti neriješeno. Ishode putem društvenih mreža zatim šalju lakovjernim kladioničarima.

Zauzvrat dobijaju pare i, naravno – jedan ishod utakmice biva tačan. Oni koji su izgubili, bivaju blokirani na društvenim mrežama, a onaj ko bi “prošao”, tada stekne dodatno povjerenje u dojavljivače, navodno, tačnih rezultata.

nezavisne

Žena kojoj je Tito na čuvanje ostavio zlato: Nijemci joj uništili kuću zajedno sa blagom u njoj

Previous article

Kinezi posjeduju najviše američkih obveznica

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti