MagazinSvaštara

Engleski diplomata obožava “fiću”

0

Džeremi Long (37) drugi je savjetnik Ambasade Velike Britanije u Beogradu, a gdje god se pojavi, pažnju privlači svojim oldtajmerom.

20160508105908_368614

Ako vidite čovjeka kako parkira crvenog “fiću” s diplomatskim tablicama, znaćete da je to Džeremi. – U Italiji sam video “fijat sičento”. Zatim sam u Srbiji shvatio da i “Zastava” ima automobil gotovo identičan njemu.

Pošto mi se veoma svideo, 8. januara ove godine kupio sam ga sebi na poklon za pravoslavni Božić – objašnjava Džeremi na čistom srpskom jeziku. Kako kaže, “fića” je dobar za Beograd jer može da se parkira bilo gdje. – Ljudi prvo primete “fiću”, a potom i tablice ambasade. I pitaju se otkud diplomatske tablice na tom automobilu? – kroz osmijeh priča vlasnik. Najveća razdaljina koju je prešao “fićom” bila je do Kragujevca. – Jednom mi se samo desilo da sam tokom vožnje pretekao drugi automobil – iskreno priznaje. Kako Džeremi kaže, “fiću” je najteže voziti zimi. – Kad završiš s vožnjom, sve ti smrdi! I kosa, i koža, i odelo.

To je sve zbog toga što topao vazduh za grejanje zapravo dolazi iz motora – kaže Džeremi. Ljeti je drugačije. – Nemam klimu pa moram da otvaram prozore. I to ne na dugme! – smeje se Džeremi i dodaje da je “fića” idealan za proleće i jesen ako nije jaka kiša i da na njemu uvek ima nešto za popravku.

U Beograd je Džeremi stigao iz Prištine, gdje je službovao dvije godine. – Poslednje dve i po godine sam u Beogradu. Beograd je super grad. Zato sam odlučio da produžim posao još jednu godinu. Tako da ću biti Beograđanin sigurno do septembra 2017. godine – kaže Džeremi.

blic.rs

Kenijci najuspješniji na Drugom polumaratonu u Banjaluci (FOTO)

Previous article

Dodik: Nisam držao govor na otvaranju Ferhadije jer nije bilo zastave Srpske!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Magazin