PrnjavorVijesti

ELENA, LUKA I ALEKSANDAR U PREDSJEDNIŠTVU BEBA

0

Elena Marić, Luka Simić i Aleksandar Đurić izrabrani su večeras na manifestaciji “Konferencija beba” u Prnjavoru, u tročlano “Predsjedništvo beba”.

Za najmlađu bebu na manifestaciji proglašena je Elena Marić, rođena 12. maja ove godine, a za najstariju Luka Simić, rođen 25. jula prošle godine.
Titulu bebe sa najviše braće i sestara ove godine ponio je šestomjesečni Aleksandar Đurić iz Donjih Palačkovaca, kao osmo dijete u porodici.

Aleksandrova majka Suzana kaže da nije teško odgajati veliku porodicu ako su svi složni, zajedno rade i doprinose očuvanju porodice.

I Biljana Simić, majka nagrađenog Luke, kaže da odgajanje djece nije teško ako postoje dobra volja i puno ljubavi.

“Konferenciji beba” prisustvovao je i načelnik opštine Darko Tomaš koji je rekao da je ovo najljepša manifestacija koju lokalna vlast već devetu godinu organizuje u saradnji sa Ministarstvom za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske.

“Na području opštine se rodi oko 300 djece godišnje. Nažalost djece je iz godine u godinu sve manje, zbog čega društvo mora više uraditi da se to promijeni. Opština ima određene mjere koje provodi na povećanju nataliteta, a jedna od njih koja najduže traje jeste pomoć porodicama sa troje i više djece” , kaže Tomaš.

On smatra da to ipak nije dovoljno i da se ne samo na opštinskom već i na republičkom nivou moraju pronaći nove, dodatne mjere za podsticanje roditeljstva.

Na večerašnjoj manifestaciji u Prnjavoru bilo je prijavljeno 28 beba.

srna

USKORO: VIVIA 3X3 Streetball Prnjavor 2017: Nagradni fond 5000,00 KM

Previous article

DNEVNI HOROSKOP ZA 3. JUL: Blizanci su nekome zapali za oko, a Lava očekuju brojne ljubavne avanture

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Prnjavor