“El Klasiko”: Barselona dočekuje Real

Pravi praznik fudbala je večeras u Španiji, na redu je novi El klasiko. Barselona u velikom derbiju dočekuje ekipu Reala.

Rezultatski ovaj duel za domaćina, osim prestiža nema značaja. Katalonci su već osvojili šampionsku titulu i ovoj je samo dobra prilika da je na najbolji mogući način proslave pred svojim navijačima.

Ernesto Valverde ima određenih problema sa povredama, ali sve su to igrači koji rijetko igraju, poput Dinja, Hesea, Gomeza ili Vidala. Barselona će svakako pred svojim navijačima pokušati, uprkos tome, doći do trijumfa i još jednog rekorda – da pokuša da sezonu završi bez poraza u šampionatu.

“Naravno da je to dodatni podsticaj, pogotovo danas, mislim da je Atletik Bilbao uradio isto, ali tokom tridesetih ili četrdesetih godina prošlog vijeka, ali danas mislim da je za završetak sezone lige neporažen važno dostignuće i veoma teško. Da vidimo da li smo u stanju da to uradimo. Јoš imamo važne utakmice pred kraj sezone”, rekao je Ernesto Valverde.

Sa druge strane, Realu je, utakmica takođe važna zbog prestiža. Osigurali su takmičenja u Ligi šampiona i naredne sezone, mogu biti i drugi, ali im je sada najbiitnije finale Lige šampiona. I pored toga, teško da će Zidan kalkulisati sa sastavom ekipe, gdje jedino izostaje povrijeđeni Karvahal.

“Ovo je meč, utakmica gdje su tri boda u pitanju, utakmica koja neće promijeniti odnos na tabeli, ali za nas to je utakmica koju treba dobro odigrati i učiniti sve u što je u našim rukama da se pobijedi”, ističe Zidan.

Utakmica na Kam Nou stadionu u Barseloni počinje u 20 časova i 45 minuta.

(Agencije)