E-cigareta mu eksplodirala u ustima, mladić teško povrijeđen

od redakcija 0

Mladić (20) iz Kölna je teško povrijeđen nakon što mu je eksplodirala e-cigareta. Zadobio je porezotine i opekotine i izgubio je nekoliko zuba, izvijestila je policija prošli četvrtak.

e-cigareta-ekspl111-696x456

Mladić je prije eksplozije kupio nove zamjenske dijelove za cigaretu među kojima je bila i nova baterija. Čim je povukao dim, cigareta je eksplodirala. Sve se dogodilo prošlu subotu, piše OE24.

Slučajevi eksplozije e-cigarete poznati su od ranije u SAD-u. Slične je povrede pretrpio muškarac s Floride prije četiri godine. Tada je eksploziju izazvala baterija koja je prouzročila i požar u kući žrtve. Slično se dogodilo i u Kanadi. Cigareta je eksplodirala i teško povrijedila muškarca. Povrede lica dokumentirao je na Twitteru.

Chrisu Thomasu (37) iz velškog Maesycwmmera električna cigareta je eksplodirala u automobilu. Ostavio ju je da se puni preko noći. Eksplodirala je kao petarda i završila na stražnjem sjedalu njegove Škode Superb. Iz kompanije su izvijestili kako tekućina u električnim cigaretama nije zapaljiva, ali vjerojatno ju je punio pogrešnim punjačem. Eksplodirale su mu još dvije, jeftinije cigarete koje je kupio.

agencije

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>