E-cigareta mu eksplodirala u ustima, mladić teško povrijeđen

Mladić (20) iz Kölna je teško povrijeđen nakon što mu je eksplodirala e-cigareta. Zadobio je porezotine i opekotine i izgubio je nekoliko zuba, izvijestila je policija prošli četvrtak.

e-cigareta-ekspl111-696x456

Mladić je prije eksplozije kupio nove zamjenske dijelove za cigaretu među kojima je bila i nova baterija. Čim je povukao dim, cigareta je eksplodirala. Sve se dogodilo prošlu subotu, piše OE24.

Slučajevi eksplozije e-cigarete poznati su od ranije u SAD-u. Slične je povrede pretrpio muškarac s Floride prije četiri godine. Tada je eksploziju izazvala baterija koja je prouzročila i požar u kući žrtve. Slično se dogodilo i u Kanadi. Cigareta je eksplodirala i teško povrijedila muškarca. Povrede lica dokumentirao je na Twitteru.

Chrisu Thomasu (37) iz velškog Maesycwmmera električna cigareta je eksplodirala u automobilu. Ostavio ju je da se puni preko noći. Eksplodirala je kao petarda i završila na stražnjem sjedalu njegove Škode Superb. Iz kompanije su izvijestili kako tekućina u električnim cigaretama nije zapaljiva, ali vjerojatno ju je punio pogrešnim punjačem. Eksplodirale su mu još dvije, jeftinije cigarete koje je kupio.

agencije