NovostiRS/BiH

Dva učesnika polumaratona i dalje u indukovanoj komi

0

Dvoje od četvoro pacijenata koji su hospitalizovni u Klinici za intenzivnu medicinu za nehiruške grane Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske zbog simptoma toplotnog udara i dalje su u indukovanoj komi zbog edema mozda i sve prognoze u vezi sa njihovim zdravstvenim stanjem su preuranjene, saopšteno je danas iz UKC-a.

Trenutno zdravstveno stanje druga dva pacijenta je stabilno, pa se zbog daljeg liječenja i praćenja premještaju u Kliniku za unutrašnje bolesti UKC-a.

Iz UKC-a navode da su u juče 10.50 časova sanitetskim vozilom Doma zdravlja Banjaluka u prijemnu internističku ambulantu Univerzitetskog kliničkog centra dovezeni pacijenti čiji su inicijali J.Š. (31), M.G. (27) i S.J. (47), a oko 18.30 časova pacijent čiji su inicijali I.T. (35).

Svi pacijenti su, kako navode iz UKC, prvobitno hospitalizovani u Klinici za intenzivnu medicinu za nehiruške grane UKC zbog simptoma toplotnog udara.

Prema riječima dežurnog ljekara u Klinici za intenzivnu medicinu za nehiruške grane Danice Momčičević, pacijenti J.Š. i M.G. su zbog edema mozga protektivno stavljeni u stanje indukovane kome i priključeni na aparate za mehaničku ventilaciju, a sve dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su preuranjene.

“Trenutno zdravstveno pacijenata S.J. i I.T. je stabilno te se zbog daljeg liječenja i praćenja premještaju u Kliniku za unutrašnje bolesti UKC Republike Srpske”, saopšteno je iz UKC.

Riječ je o učesnicima jučerašnjeg 4. Banjalučkog M:tel polumaratona.

nezavisne

Vučić: Srbi i Hrvati će samo zajedno moći da opstanu

Previous article

Ruska vojna policija na ulicama Damaska

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti