PrnjavorVijesti

Dušanić ostavlja Prnjavor bez autobuske stanice zbog spora sa inspekcijom?

0

Vlasnik Autobuske stanice u Prnjavoru Petar Dušanić izjavio je danas da će stanica biti zatvorena ukoliko inspekcija ne bude dozvolila nastavak radova na objektu kako bi bio doveden u redovnu upotrebu.

Nakon što je danas odloženo rušenje adaptiranog dijela objekta Autobuske stanice, Dušanić kaže da mu nije bila potrebna nova dozvola za radove, kako to tvrde iz inspekcije, budući da Autobuska stanica ima građevinsku dozvolu koja je izdata 1987. godine.

On navodi da se prilikom rekonstrukcije “nije izašlo iz građevinske linije”, odnosno da postojeći objekat nije proširivan, već je samo ugrađena druga vrsta materijala.

“Umjesto metalne rešetke, postavljen je zid i predviđeno je staklo kako bi stanica bila zatvorena zbog prisustva velikog broja ptica koje prljaju ovaj prostor i putnike. Ako je u interes opštine Prnjavor da tako ostane, ja takvu stanicu neću voditi”, rekao je Dušanić.

On kaže da će sam porušiti adaptirani dio, a objekat zatvoriti za saobraćaj, tako da Prnjavor neće imati Autobusku stanicu.

“Neka opština ili neko drugi pravi novu stanicu i upravljaju sa njom kako hoće. Ja sa ovakvom kakva jeste neću upravljati”, rekao je Dušanić.

On smatra da je nekome zasmetalo što je poslije 30 godina, otkako postoji Autobuska stanica, želio da je uredi.

“Nije nam cilj bila zloupotreba ili nezakonit rad”, rekao je Dušanić.

U inspekciji kažu da Dušanić nije imao potrebnu dokumentaciju za gradnju, te da je zbog toga više puta upozoravan, nakon čega je uslijedio i nalog za rušenje.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za inspekcijske poslove Suzana Švraka potvrdila je da je jutros bilo zakazano rušenje adaptiranog dijela Autobuske stanice u Prnjavoru, ali da je izvođaču tih radova preduzeću “Bunić kompani” iz Banjaluke bilo onemogućeno da izvrši zadatak.

“Vlasnik Autobuske stanice Petar Dušanić zatvorio je pristup objektu, odnosno fizički onemogućio pristup radnicima da izvrše rušenje. Ovaj proces neće biti zaustavljen, postupak se nastavlja. Odredićemo novi termin u kojem će biti izvršeno rušenje adaptiranog dijela Autobuske stanice”, istakla je Švraka.

Pristup bagerima objektu Autobuske stanice jutros je bio onemogućen zbog zatvorene kapije, na kojoj je stajalo obavještenje da stanica do daljeg ne radi zbog nesporazuma sa prnjavorskom inspekcijom.

Nekoliko časova kasnije Autobuska stanica je, ipak, otvorena za saobraćaj.

(Srna)

Na izlazu iz BiH čeka se dva sata

Previous article

Orban: EU i Soroš žele “novu, mješovitu i muslimansku Evropu”

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Prnjavor