Duraković: Vučić dobrodošao da govori u Potočarima

Načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković rekao je za “Danas“ da ne očekuje da premijer Srbije Aleksandar Vučić dođe sa krupnim političkim izjavama.

camil

On je naveo da će to biti dan sahrane i tuge, dan komemoracije i ukopavanja mrtvih, žrtava genocida.

“Vučić je dobrodošao ako dolazi zbog toga. Hoću da kažem da Vučić dolazi na taj događaj, odnosno da ne ide taj događaj njemu“, naveo je predsedavajući Organizacionog odbora za obeležavanje 20 godina od zločina u Srebrenici.

Na pitanje da li će Vučić imati priliku da govori na komemoraciji, on je naveo da Organizacioni odbor nema pravo da traži od učesnika da govore.

“Imamo pravo da im omogućimo da to učine ako žele. Mi Bošnjaci bismo voleli da Vučić govori na komemoraciji. Ukoliko on to bude hteo morao bi da nas obavesti kako bismo ga uvrstili u program. Jako je važno da on u Potočarima nešto kaže, nama Bošnjacima je to jako važno. Međutim na njemu je da pokaže da li će tog dana biti okrutni diplomata ili će reći nešto ljudsko iz duše u pomen žrtvama genocida“, rekao je Duraković.

Prema njegovim rečima, Vučić je više nego dobrodošao ako je iskren u nameri da izrazi žaljenje i pokajanje u ime građana Srbije.

“Ovo nije fudbalska utakmica da branimo navijačima ulaz na utakmicu. Ovo je sahrana, religijski obred, u skladu sa tim se moramo ponašati“, naveo je Duraković.

b92