Duraković se izvinio zbog napada: To su uradili bolesni umovi

Načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković izvinio se danas premijeru Srbije Aleksandru Vučiću zbog kamenovanja u Potočarima nakon komemoracije, istakavši da su to uradili “bolesni umovi koji su iskoristili ovaj dostojanstveni događaj”.

camil-durakovic

“Vučić je danas zagrlio srebreničku majku Muniru Subašić, prisustvovao komemoraciji za žrtve i na svoj rever okačio srebrenički cvijet čime je pokušao suosjećati sa našom tugom i boli”, rekao je Duraković novinarima.

On je izrazio duboko razočaranje zbog ovog incidenta, navodeći da napadači nisu članovi porodica koje danas, na dan obilježavanja 20 godina od zločina u Srebrenici, ukopavaju svoje najmilije.

Duraković je najavio da će pokušati da uspostavi kontakt sa Vučićem da bi se izvinio zbog, kako je naveo, Bošnjaka koji žive u Skelanima, Liješću, Dobraku, Bratuncu i drugim mjestima koja su u blizini granice sa Srbijom.

On smatra da nakon ovoga treba zauzeti zajednički stav i osuditi incident, kao i naučiti lekciju da se “neke stvari u Potočarima neće više prepuštati slučaju”.