Dugoročna prognoza za BiH: Sljedeće sedmice stiže snijeg

od prnjavorski 0

Federalni hidrometerološki zavod obajavio je dugoročnu vremensku prognozu za period od 07. do 20. novembra 2017.

Prema prognozi u BiH se sljedeće sedmice očekuje susnježica i snijeg na planinama.

Do kraja sedmice u Bosni i Hercegovini će preovladavati nestabilno vrijeme s kišom. Intezivnije padavine očekuju se u Hercegovini i u jugozapadnoj Bosni.

Više sunčanih intervala prognozirano je za kraj sedmice u Hercegovini, dok će se u ostalim područjima zadržat oblačno vrijeme s povremenom kišom.

Jutarnje temperature vazduha kretaće se između 3 °C i 9 °C , na jugu do 14 °C. Maksimalne dnevne temperature imaće vrijednosti između 10 i 15 °C, a na jugu zemlje oko 18 °C.

U periodu od 13. do 19. novembra preovladavaće nestabilno vrijeme s kišom u Hercegovini. U planinskim i predplaninskim područjima  očekuje se snijeg i susnježica.

Prema trenutnim sinoptičkim kartama veće količine padavina prognoziraju se početkom sedmice. Pred kraj prognoziranog perioda, snijeg je moguć i na krajnjem sjeveru BiH.

Temperature vazduha će biti u laganom padu, maksimalne dnevne od 6 °C do 10 °C, početkom i od 2 °C do 7°C krajem sedmice.

nezavisne

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>