Dubai: Đoković lako sa Robredom

Kao što se očekivalo, Novak Đoković je lako preskočio prvu prepreku nu Dubaiju. Robredo je pokušao da se odupre našem asu, ali nije uspio ozbiljnije da zaprijeti.

?????????????????????????????????????????????????????????
?????????????????????????????????????????????????????????

Nekoliko dugih gemova bilo je sve što je uspio u ovom meču. S druge strane, Đoković, naizgled sa pola snage lako je kontrolisao igru i rezultat i sa po dva brejka u oba seta lako priveo meč kraju.

Da će ovo biti igra mačke i miša vidjelo se od samog starta. Novak je odmah zaprijetio, oduzeo servis protivniku i nastavio u istom ritmu. Konstantno je pritiskao servis Španca i vrebao priliku. U šestom gemu ponovo je uspio da iskoristi svoju šansu i povede sa 5:1. Potom lako osvaja svoj servis za 6:1 u prvom setu.

Ista slika i u nastavku. Ponovo je Novak napadao a Robredo se branio, iako je dugačak gem na startu seta, trajao je oko 12 minuta, koji je Španac uspio da riješi u svoju korist, najavljivao da će protivnik pružiti veći otpor, Đoković je brzo neutralisao sve napade protivnika. Uz dva brejka srpski as dolazi do predosti od 5:1. Potom rutinski privodi meč kraju, za konačnih 6:2 u drugom setu.

Naredni rival Đokovića je Malek Jaziri iz Tunisa, koji na turniru učestvuje sa pozivnicom organizatora, a u prvom kolu je savladao Rusa Mihajla Južnog sa 2:0, po setovima 6:4, 6:1.

RTS