Dubai: Đoković lako sa Robredom

od prnjavorski 0

Kao što se očekivalo, Novak Đoković je lako preskočio prvu prepreku nu Dubaiju. Robredo je pokušao da se odupre našem asu, ali nije uspio ozbiljnije da zaprijeti.

?????????????????????????????????????????????????????????
?????????????????????????????????????????????????????????

Nekoliko dugih gemova bilo je sve što je uspio u ovom meču. S druge strane, Đoković, naizgled sa pola snage lako je kontrolisao igru i rezultat i sa po dva brejka u oba seta lako priveo meč kraju.

Da će ovo biti igra mačke i miša vidjelo se od samog starta. Novak je odmah zaprijetio, oduzeo servis protivniku i nastavio u istom ritmu. Konstantno je pritiskao servis Španca i vrebao priliku. U šestom gemu ponovo je uspio da iskoristi svoju šansu i povede sa 5:1. Potom lako osvaja svoj servis za 6:1 u prvom setu.

Ista slika i u nastavku. Ponovo je Novak napadao a Robredo se branio, iako je dugačak gem na startu seta, trajao je oko 12 minuta, koji je Španac uspio da riješi u svoju korist, najavljivao da će protivnik pružiti veći otpor, Đoković je brzo neutralisao sve napade protivnika. Uz dva brejka srpski as dolazi do predosti od 5:1. Potom rutinski privodi meč kraju, za konačnih 6:2 u drugom setu.

Naredni rival Đokovića je Malek Jaziri iz Tunisa, koji na turniru učestvuje sa pozivnicom organizatora, a u prvom kolu je savladao Rusa Mihajla Južnog sa 2:0, po setovima 6:4, 6:1.

RTS

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>