Dual radar opet “lovi” vozače po Banjaluci

Uređaj za mjerenje brzine kretanja ” Dual” od 18. do 31. jula biće postavljen na području koje pokriva Policijska uprava Banjaluka. “Obaviještavamo građane da je od 18. jula do 31. jula 2017. godine na putevima koje su u operativnoj nadležnosti Policijske uprave Banja Luka radarska kontrola putem sistema Dual.

Ovaj sistem podrazumjeva evidentiranje brzine bez prisustva policijskih službenika i bez zaustavljanja vozača”, rekla je Marija Markanović, portparol PU Banjaluka. Navedeni radarski sistem evidentira brzinu na obe saobraćajne trake, kako u dnevnim tako i u noćnim uslovima saobraćaja.

Uređaj istovremeno detektuje više vozila u prekršaju i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila. Markanovićeva napominj da uređaj posjeduje memoriju na koju policajac ne može da utiče, čime se eliminiše mogućnost korupcije.

Vozačima koji su počinili prekršaj evidentiran “Dual” radarom, obavještenje o učinjenom prekršaju dostavlja se na prijavljenu adresu prebivališta. “Policijska uprava Banjaluka apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito ona koja se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila, da odgovornim ponašanjem zaštite sebe a i druge učesnike u saobraćaju”, završava Markanovićeva.

NEZAVISNE