NovostiRS/BiH

Dual radar opet “lovi” vozače po Banjaluci

0

Uređaj za mjerenje brzine kretanja ” Dual” od 18. do 31. jula biće postavljen na području koje pokriva Policijska uprava Banjaluka. “Obaviještavamo građane da je od 18. jula do 31. jula 2017. godine na putevima koje su u operativnoj nadležnosti Policijske uprave Banja Luka radarska kontrola putem sistema Dual.

Ovaj sistem podrazumjeva evidentiranje brzine bez prisustva policijskih službenika i bez zaustavljanja vozača”, rekla je Marija Markanović, portparol PU Banjaluka. Navedeni radarski sistem evidentira brzinu na obe saobraćajne trake, kako u dnevnim tako i u noćnim uslovima saobraćaja.

Uređaj istovremeno detektuje više vozila u prekršaju i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila. Markanovićeva napominj da uređaj posjeduje memoriju na koju policajac ne može da utiče, čime se eliminiše mogućnost korupcije.

Vozačima koji su počinili prekršaj evidentiran “Dual” radarom, obavještenje o učinjenom prekršaju dostavlja se na prijavljenu adresu prebivališta. “Policijska uprava Banjaluka apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito ona koja se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila, da odgovornim ponašanjem zaštite sebe a i druge učesnike u saobraćaju”, završava Markanovićeva.

NEZAVISNE

BANJALUKA: Pomozite čovjeku da pronađe golfa!

Previous article

PRNJAVOR: NA BAZENIMA U DONJOJ ILOVI – ZVANJE PLIVAČA STEKLO 95 MALIŠANA

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Novosti