Državljanin BiH izrešetao vlasnika zagrebačkog noćnog kluba

od prnjavorski 0

Tridesetdevetogodišnji državljanin Bosne i Hercegovine Mirko Marić osumnjičen je da je u nedjelju oko 3 sata poslije ponoći ispalio pet hitaca u vlasnika zagrebačkog noćnog kluba “Element” Stipana Ivića.

Zbog zadobijenih povreda Ivić se nalazi u komi u Jedinici intenzivnog liječenjaKliničke bolnice Sestara milosrdnica. Prema pisanju portala “Jutarnji.hr” Marić je priznao policiji da je pucao u Ivića.

“Priznajem da sam pucao i dobrovoljno sam se predao. Ne želim dalje odgovarati na pitanja tužioca”, navodno je rekao Marić. Prema pisanju zagrebačkog portala njih dvojica su i ranije imali nesuglasica. Prema tvrdnji tužilaštva, radilo se o klasičnoj sačekuši jer se Marić blizu Ivićevog noćnog kluba “Element” dovezao u nedjelju devet minuta nakon ponoći i čekao u zasjedi da se on pojavi.

Kad je on došao, prišao je vozačevim vratima i ispalio u njega pet hitaca iz revolvera. U obračun je krenuo taksijem. Prvo se oko 23.30 sati iz Ivanje Reke dovezao u stan u Zagrebu na II Kanalskom putu, u kojem je neprijavljeno boravio. U stanu je uzeo revolver sa municijom, pa opet taksijem krenuo prema “Elementu” gdje je stigao devet minuta nakon ponoći. Čekao je gotovo tri sata da se Ivić pojavi, s namjerom da ga ubije zbog ranijih nesuglasica i neriješenih međusobnih odnosa, tvrdi tužilaštvo. Nakon što je teško ranio Ivića, trčeći se udaljio s mjesta događaja. Nadzorne kamere koje pokrivaju “Element” snimile su muškarca u svijetloj obući, tamnim hlačama i majici s kapuljačom. Marić je pješke došao do hotela “Antunović”, gdje su ga također snimile nadzorne kamere. Policija je od taksi operatera ustanovila da ih je Marić u 4.15 sati nazvao sa svog broja koji koristi i za dvije minute taksi ga je već vozio prema Kozari boku. Policija je izuzela snimke s nadzornih kamera. U nedjelju ujutro u pratnji svog advokata Velimira Došena, Marić je došao da se preda u policiju u Heinzelovu ulicu i donio oružje i čahure. Na obradi je bio do ponedjeljka, a pretražen je stan u kojem je nađen i revolver iz kojeg je pucano u Stipana Ivića.

Nakon ispitivanja u državnom tužilaštvu, Marić je odveden sudiji za prethodni postupak zagrebačkog Županijskog suda, gdje mu je određen jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, s obzirom na to da je već osuđivan zbog pokušaja nanošenja teških povreda.

Tužilaštvo je predložilo da se u istrazi protiv Mirka Marića, koji se tereti za pokušaj ubistva, ispita deset svjedoka, među njima i Ivica Ivić, brat Stipana Ivića. Tokom istrage trebaće ustanoviti šta je bio neposredni “okidač” za ovaj pokušaj teškog ubistva.

Jutarnji.hr

 

 

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>