Drvosječe napala mečka, spasila ih motorna testera

Goran Marković i njegov sin Đorđe (24) iz ivanjičkog sela Pridvorica slaviće 2. maj kao novi rođendan jer su preživjeli susret “prsa u prsa” s mečkom.

Prema Goranovim riječima, on i sin krenuli su u šumu Crepujnik kako bi spremili nešto drva za prodaju.

“Radili smo dosta pa smo se i zamorili, kako to mi seljaci radimo, predahnuli smo uz malo jela koje smo ponijeli, ali samo što smo sjeli, čulo se neko šuškanje. Ispred nas na put je iskočila srna”, priča Goran i dodaje da su se i njenom pojavom iznenadili.

Sin je, prema njegovim riječima, odmah pošao ka traktoru po telefon kako bi fotografisao srnu, ali se s druge strane puta čulo lomljenje granja.

“Pomislili smo da je možda još jedna, pa smo obojica pošli ka traktoru da je bolje vidimo, ali je pred nas izašla ogromna mečka i krenula pravo ka nama”, kaže Marković, prenosi “Glas zapadne Srbije”.

U tom strahu, potrčali su ka traktoru gdje su imbili sjekira i motorna testera.

“Sin je dohvatio sjekiru, ja motornu testeru, od silnog straha nisam mogao da je upalim, a mečka je bila sve bliže nama”, priča Goran.

U posljednjem trenutku je uspio da pokrene testeru i mečka je, valjda uplašena od zvuka, zastala i okrenula se u suprotnom pravcu.

Marković tvrdi da su i ranije mještani nailazili na tragove ove životinje ali da niko nije imao “bliski susret” kao on.

“Vjerujte mi da dugo neću ići u šumu, toliki strah sam doživio”, zaključio je Marković.

(Glas zapadne Srbije)