NovostiRS/BiH

Dramatična noć u Laktašima: Osumnjičeni za teške krađe uperio pištolj u policajca 4 Dijeljenje

0

LAKTAŠI – Mirko Kukić (52) iz Laktaša osumnjičen je da je uperio pištolj u policajca, prijeteći da će ga ubiti, saznaju “Nezavisne”.

Kukić i Goran Babić (46) iz Banjaluke su prethodno, u srijedu tokom noći, bili u BMW-u koji je policija zaustavila u Jakupovcima, opština Laktaši, jer se sumnja da je to vozilo učestvovalo u teškoj krađi.

“Dok su policajci kontrolisali vozača Goran Babića, suvozač je izašao i počeo da bježi. Nedugo zatim policajac ga je sustigao, ali je on uperio pištolj u policajca, te se oglušio na naređenje da odloži oružje, već je prijetio da će ga ubiti, a zatim preskočio prepreku i pobjegao”, pojašnjava sagovornik “Nezavisnih”.

Iste noći, Kukić je pronađen, identifikovan i uhapšen, a kod njega je pronađen i pištolj kojim je prijetio policajcu. Za taj pištolj je kasnije utvrđeno da je ranije, zajedno sa većom količinom novca, ukraden na području opštine Laktaši.

Kukić i Babić su juče, uz izvještaj o dvije teške krađe, te izvještaj koji se odnosi na pripremanje teške krađe, ali i uz izvjaštaj za napad na službeno lice, sprovedeni u  Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

U proteklih deset mjeseci evidentirano je ukupno 15 slučajeva napada na policajce ili sprečavanje policajaca da rade svoj posao, ali i 110 slučajeva ometanja državnih organa u obavljanju javnih funkcija.

“Ovakvi i slični primjeri, kojima su policijski službenici svakodnevno izloženi tokom obavljanja svoje dužnosti, pokazatelji su rizika i opasnosti sa kojima se susreću, ali i težine profesije koju obavljaju sa ciljem zaštite lične i imovinske bezbjednosti građana”, saopštila je Marija Markanović, portparol PU Banjaluka.

nezavisne novine

Patrijarh Irinej: Presuda Mladiću je ‘delo đavola’

Previous article

Novi zakon i potpuna zabrana pušenja u zatvorenim prostorima

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti