DRAMA U PRIŠTINI: Avion sa 143 putnika izleteo sa piste!

Portparolka prištinskog aerodroma Valentina Gara je izjavila da će aerodrom biti zatvoren dok se ne obavi preliminarna tehnička istraga koja bi trebalo da utvrdi razlog nesreće

Aerodrom-u-Istanbulu1-2-620x350

Avion Turkiš erlajnza koji je dolazio iz Istanbula je nešto posle 21 sat sleteo van piste, ali prema podacima aerodroma Adem Jašari u incidentu nije bilo povrjeđenihPrištinski aerodrom biće zatvoren do okončanja istrage o nesreći.

Portparolka prištinskog aerodroma Valentina Gara izjavila je za AP da su se u avionu, koji je poleteo iz Istanbula, nalazila 143 putnika i osam članova posade.

Prema njenim riječima, avion je “imao manju nesreću u kojoj niko nije povređen”.

Gara je dodala da će aerodrom biti zatvoren dok se ne obavi preliminarna tehnička istraga koja bi trebalo da utvrdi razlog nesreće.

Istvoremeno, na Fejsbuku se oglasila i bivša kosovska predsjednica Atifete Jahjaga koja je demantovala da je bila u tom avionu, izrazivši zadovoljstvo što niko nije povređen.

Ona je to navela nakon što su pojedini prištinski portali objavili da je ona trebalo da u povratku leti tim avionom na relaciji Priština-Istanbul.

Kako se navodi, otkazana su tri leta sa prištinskog aerodroma. Lokalni mediji su objavili fotografiju na kojoj se vidi da je avion na travi i da ljudi beže iz njega.

(Telegraf.rs / Tanjug)