NovostiRS/BiH

DONJA LEPENICA: Muškarac stradao u požaru na njivi kod Srpca

0

Goran Stojković (53) iz Srpca stradao je u požaru u mjestu Donja Lepenica, saznaju “Nezavisne”.

Uz navodeći njegovih inicijala, Vesna Divljanović, portparol Policijske uprave Gradiška, potvrdila je da je Policijskoj stanici Srbac, juče oko 16.50 časova, prijavljeno da je došlo do požara u šumi u Donjoj Lepenici. “Po zaprimljenoj prijavi, odmah su postupili policijski službenici Policijske stanice Srbac, koji su na licu mjesta zatekli Vatrogasnu jedinicu Srbac, koja je lokalizovala požar.

Tom prilikom, na sredini njive, preko koje je prešla vatrena stihija, pronađeno je beživotno tijelo G.S. (53) iz Srpca, a koji je smrtno stradao”, navela je Divljanovićeva. Po njenim riječima, uviđaj su izvršili pripadnici Policijske stanice Srbac i protivpožarni inspektor Policijske uprave Banjaluka, a o svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

“Policijska uprava Gradiška apeluje na građane, da s obzirom na vrlo visoke temperature, budu oprezni i da ne dozvole da usljed svog nemara i nepažnje izazovu požar koji može ugroziti ljudske živote i imovinu građana”,  naglasila je Divljanovićeva.

Kako je dodala, spaljivanje korova i drugog gorivog materijala treba vršiti na odgovoran način, i to u uslovima povoljnih vremenskih prilika i na površinama koje se mogu kontrolisati. “Pri spaljivanju korova i drugog zapaljivog materijala, potrebno je ugasiti ostatke nesagorenih materija, kako bi se spriječilo njihovo raznošenje vjetrom i pojava nekontrolisanog gorenja.

Policijska uprava Gradiška će u okviru svojih ovlašćenja preduzimati Zakonom propisane mjere protiv lica koja budu izazvala požar i time ugrozila živote i zdravlje ljudi i pričinila materijalnu štetu”, upozorila je Divljanovićeva.

 

NEZAVISNE

Ruski ‘Blackout’: Luksuzni helikopter koji se transformiše i sije strah

Previous article

DA, DOBRO STE PROČITALI: Posolite lubenicu i posmatrajte čudo!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti