Đoković objasnio razlog raskida saradnje s Vajdom

Najbolji srpski teniser Novak Đoković krajem prošle sedmice raspustio je kompletan stručni štab što je izazvalo brojne polemike u svijetu tenisa.

Mnogi teniski stručnjaci, baš kao i ljubitelji tenisa i Novakovi fanovi ne prestaju da se pitaju šta je razlog ovakvog poteza srpskog tenisera.

Pred početak Mastersa u Madridu Đoković je održao konferenciju za novinare gdje je, između ostalog, govorio i o ovoj temi.

Novak Đoković je održao konferenciju za medije u Madridu pred početak novog Mastersa na kome će biti bez podrške stručnog štaba.

“Sa moje strane ovo je bio pokušaj da probam nešto novo. Osjetio sam da mi je potrebno vrijeme i prostor, da budem iskren prema sebi i da pustim da stvari prođu jednostavno. Trenutno sam u takvoj fazi da ne želim da žurim, imam samopouzdanja u sebe, vjerujem u proces promjena i da će mi to donijeti nešto novo i dobre stvari”, započeo je Novak odgovor na pitanje novinara zašto je raspustio cijeli stručni štab.

“Uzeću određeno vrijeme da razmislim o sledećoj osobi koja će biti moj teniski trener, ali ne želim da požurujem sa takvom odlukom”, rekao je Nole.

On je dodao da su i on, ali i njegovi doskorašnji saradnici osjetili da je vrijeme za promjenu.

“Nije bila laka odluka ni sa moje strane, niti sa strane mog tima, ali osjetili smo da je vrijeme za novo poglavlje i da nam je potrebna promjena, to je bila uzjamna odluka”, naglasio je drugi reket svijeta.

Đoković je u prvom kolu Mastersa u Madridu bio slobodan, dok će u drugom snage odmjeriti sa pobjednikom duela Tomi Robredo – Nikolas Almagro.