Đoković: Nisam zaboravio da udaram lopticu, mogu neko vreme da radim i sam 14 Dijeljenje

Novo poglavlje u karijeri Novak Đoković počinje na turniru u Madridu. Bez stručnog štaba, koji je uz njega bio prethodnih godina, krenuće u misiju odbrane trofeja u glavnom gradu Španije

Kao drugi nosilac, u prvom kolu će pauzirati, dok ga u drugom čeka pobjednik meča Tomi Robredo – Nikolas Almagro. Posljedice odluke koju je donio na jednoj od životnih raskrsnica ga nisu uplašile.

– Ovako nešto se dešava prvi put u mojoj karijeri, ali sam spreman da prihvatim takvu situaciju – rekao je Đoković. – Osećam se prijatno, motivisan sam i spreman za takmičenje na najvišem nivou. Toliko godina sam bio u vrhu i nisam zaboravio kako da udaram lopticu.

Od početka sezone Novak je zabilježio 14 pobjeda i četiri poraza. Na posljednjem turniru u Monte Karlu učešće je završio u četvrtfinalu. Sve je ukazivalo na to da su promjene neminovne.

– Kada počneš da gubiš, preispituješ svoju igru, analiziraš je i pokušavaš da je unaprediš. Želim da nastavim da stvaram istoriju za mene i tenis. Nekada vas teška vremena vode na najlepše destinacije – optimističan je Novak.

Mogu da radim i sam

Novak nije otkrio sa kim će sarađivati u budućnosti, ali je nagovijestio da će to biti “neko bitan”.

– Jasno je da to mora biti neko ko ima slično iskustvo kao ja. Verujem da će promena doneti nešto bolje. Ne mislim da sam nesposoban da jedno vreme radim sam. U ovom momentu ne mogu da se poredim sa Endijem, Rafom i Rodžerom. Oni imaju svoje timove, ja nemam i to je nešto što ne ide u moju korist.

(novosti)