Dokazano! Muškarci koji ožene inteligentnije žene, žive duže

liko je ženski mozak moćan, dokazuju i nova istraživanja. Naučnici su utvrdili kako muškarci koji ožene inteligentnije žene i žive duže, sretniji su i manje oboljevaju.
ljubav_1
Nova istraživanja pokazala su da žene itekako mogu produžiti život svom muškarcu.

Naime, u jednom istraživanju koje je objavio portal BrightSide, istraživači su proučavali zdravlje blizanaca. Utvrdili su kako okolina, u kojoj se nalazi osoba, igra veliku ulogu u razvijanju demencije (gubitka pamćenja) u kasnijoj životnoj dobi.

Osim toga, muškarci s pametnom žemnom su puno sretniji, a i manje obolijevaju. Naučnici objašnjavaju da je to zato jer inteligentniji partner potiče, odnosno stimuliše rad mozga svog odabranika. To je korisno za oboje, a pogotovo u kasnijoj dobi. Nekad se teško zaljubiti u takve žene jer su odgovornije i nezavisnije što muškarcima nekad ne odgovara pretjerano. Ipak, s takvom ženom se definitivno isplati ostariti.

“Ono što se dječacima nikada ne govori šta bi trebali učiniti, ako žele živjeti duže, jest oženiti inteligentnu ženu. Ništa ne štiti bolje od inteligencije”, izjavio je Lawrence Whalley sa Univerziteta Aberdeen.

Izvor: 24 sata