Dojava o bombi prekinula koncert Jovana Perišića

od prnjavorski 0

Policija traga za osobom koja je lažno prijavila da je u bijeljinskom lokalu “Kafanska vrata” podmetnuta bomba i tako prekinula nastup poznatog folk-pjevača Jovana Perišića.

Dojava je upućena bijeljinskoj policiji u četvrtak oko 23.20 časova. Nakon toga u kafanu je poslata specijalna patrola policije, pa je koncert Perišića prekinut. Svi gosti i kompletno osoblje su evakuisani.

U bijeljinskom Centru javne bezbjednosti su potvrdili da je protivdiverzionim pregledom utvrđeno da nema eksplozivne naprave i da je riječ o lažnoj prijavi.

U lokalu “Kafanska vrata” su istakli da je zbog ove dojave o bombi došlo do uznemirenja gostiju, ali i minusa na računu.

“Prekid koncerta je trajao oko 45 minuta. Neki gosti su se baš bili prepali. Nakon nastavka u kafani je bilo mnogo manje posjetilaca. Ne znamo ko je mogao tako nešto da uradi, ali ovo nije prvi put. Nadamo se da će policija stati u kraj onome ko uznemirava ljubitelje pjesme i pošten narod”, rekli su u lokalu “Kafanska vrata”.

Lažna prijava o postavljenoj bombi u ovoj kafani zabilježena je i tokom noći između 23. i 24. marta 2015. godine.

Lažne dojave o postavljenim eksplozivnim napravama na javnim mjestima i ispod vozila u posljednje vrijeme su učestale u svim dijelovima Republike Srpske.

Policija još traga za “lažnim bombašem” koji je 20. marta prijavio da je ispod sanitetskog vozila u krugu Opšte bolnice “Mladen Stojanović” u Prijedoru postavljena bomba. Koliko su učestale ovakve dojave govori podatak da je početkom marta policiji u Doboju za samo deset minuta lažno dojavljeno da su postavljene bombe ispod pojedinih policijskih vozila, u podrumu policijske stanice i hotelu “Integra” u tom gradu.

Pet dana ranije isto se desilo na području Bijeljine. Tada su lažni bombaši u rasponu od samo pola sata dojavili da su postavljene bombe ispod sanitetskog vozila Hitne pomoći, u hotelu “Drina” i jednoj apoteci. Hotel “Drina” se na meti lažnih bombaša našao i u februaru ove godine. Tada su gosti hotela morali u gluvo doba noći da napuste sobe dok se ne završi pregled objekta, gdje je utvrđeno da je u pitanju lažna uzbuna.

Sudovi

Na meti lažnih bombaša lani su bili i osnovni i okružni sudovi u Republici Srpskoj. Početkom decembra dojavljeno je da su postavljene bombe u zgrade Privrednog i Osnovnog suda u Bijeljini. Lani je meta lažnog bombaša bio i Okružni sud u Banjaluci. Tada je ovu pravosudnu instituciju pozvala osoba koja je rekla: “Postavljena je eksplozivna naprava na drugom spratu. Eksplodiraće za 20 minuta. Alahu-ekber.” Nakon toga policija je uhapsila Gojka G. iz Prnjavora zbog sumnje da je on uputio ovaj poziv.

(GlasSrpske)

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>