BalkanNovosti

Dogovor na pomolu, još samo da stave potpis

0

Premijeri Kosova i Srbije Isa Mustafa i Aleksandar Vučić vjerovarno će u ponedjeljak postići dogovor o svim pitanjima i potpisati “Brisel 2″, piše Danas.

VUCIC1

Prištinski portal Koha.net, pozivajući se na izvore bliske sastanku u Briselu, piše da su se Isa Mustafa i Aleksandar Vučić saglasili o svim pitanjima.

List Danas piše da će se na narednom sastanku stvoriti uslove za potpisivanje takozvanog Brisel 2 sporazuma o normalizaciji odnosa koji će se u etapama i po temama ispunjavati u narednom periodu.

“Beograd pred njemačku kancelarku Angelu Merkel, koja u Srbiju stiže 8. jula, mora da izađe sa dogovorom ako očekuje otvaranje prvih pregovaračkih poglavlja sa EU. Ukoliko Beograd bude insistirao i opstruisao dogovor sa Kosovom, poruke njemačke kancelarke neće biti nimalo prijatne i Srbija može biti sklonjena sa agende razgovora o nastavku evropskih integracija”, saznaje Danas iz diplomatskih i izvora bliskih pregovaračkim timovima.

Kako navode sagovornici Danas, veliki stepen saglasnosti između dvojice premijera je postignut već u utorak, u prilog čemu govori i relaksirano ponašanje zvaničnika iz Prištine nakon sastanka u Briselu, ali i nedorečene izjave srpskog premijera da ne može da govori o dogovorenom.

“Nadam se napretku, jer se radi o važnim stvarima, ali da li smo blizu dogovora, ne mogu da se saglasim”, izjavio je Vučić

Izvori Danasa kažu da se može očekivati da će se premijeri saglasiti oko najvažnije teme, formiranja ZSO, odnosno do formulacije akcionog plana za njeno uspostavljanje sa jasnim aktivnostima, rokovima i obavezama koje dvije strane treba da ispune.

Kako poše list, Kosovo će morati da izmijeni zakonsku regulativu i podzakonske akte kako bi ZSO bila uspostavljena.
Vlada Srbije: Nije bilo dogovora
Nije bilo nikakvog dogovora između predsjednika srpske vlade Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Ise Mustafe, tokom posljednje runde pregovora u Briselu, saznaje Tanjug u Vladi Srbije. Odgovarajući na pisanje prištinskog portala Koha net, izvor iz vlade navodi da nije došlo do dogovora između srpske i albanske strane, pogotovo što nije bilo susreta između Vučića i Mustafe u četiri oka. b92

Napravite sami svoju Nutellu!

Previous article

NAJSMJEŠNIJI ČOVJEK U SRBIJI: Izgubio sam posao, uvalio se u dugove, a “Audicija” mi je bila posljednja šansa! (FOTO) (VIDEO)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Balkan