NovostiRS/BiH

Dodik: Zapad spreman da nasiljem spriječi nezavisnost RS

0

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da pristaje da uslov za nezavisnost Srpske bude i 80 odsto glasova “za”.

dodik3

Međutim, Dodik je naveo da je Zapad spreman da čak i političkim nasiljem spriječi referendum o tom pitanju.

“Sjećate li se referenduma u Crnoj Gori kada se tražilo da većina bude 55 odsto? Ja pristajem da većina bude 80 odsto. Ako 80 odsto izašlih ne bude glasalo za samostalnost RS, neće biti samostalnosti!. Zašto nam ni to ne daju? Zapad je spreman da čak i političkim nasiljem spriječi referendum”, rekao je Dodik u intervjuu za list “Politika”.

Upitan šta podrazumijeva pod “političkim nasiljem”, Dodik je odgovorio da misli na sankcije, izolaciju, nametanje i aktiviranje visokog predstavnika.

Dodik je rekao i da je raspisivanje referenduma “velika i teška politička borba”, koja se ne može završiti za jedan dan.

“Kod nas su stranci zabranjivali da se to legalizuje, mi nismo ni imali zakon o referendumu. Teškom mukom smo ga donijeli u Parlamentu. RS ima Zakon o referendumu i sve što bude uradila biće legalno”, naglasio je Dodik.

Dodik je naglasio i da traženjem referenduma “ne gura prst u oko Zapadu” niti bilo kome.

“Ako Britanci legalizuju škotski referendum, ako je normalan referendum u Kataloniji, ako je to pravo naroda, zašto bi to nama bilo uskraćeno? Zato što zapadni ambasadori, koji vladaju, smatraju da smo mi manje vrijedni ljudi i da ne možemo da upravljamo sami sobom”, rekao je Dodik. politika

“Svi su u početku nervozni, a onda se opuste”: Dobrodošli na časove gole joge za žene

Previous article

Sunčano tokom dana, poslije podne oblaci i kiša

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti