NovostiRS/BiH

Dodik: Srpski narod se osjeća obespravljenim u BiH

0

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas u Beogradu da se Srpska se osjeća ugroženom, a srpski narod obespravljenim u BiH, dok je premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio da Srbija neće dozvoliti egzistencijalno ugrožavanje Srpske.

Dodik je Vučiću rekao da je situacija u BiH veoma složena i komplikovana i da se srpski narod nalazi pod stalnim pritiscima pojedinih predstavnika zapadnih zemalja, naročito Ambasade SAD, ali i bošnjačkog rukovodstva koje ne preza od poređenja Srpske sa terorizmom kao najvećom pošasti savremenog svijeta.

“Republika Srpska se osjeća ugroženom, a srpski narod obespravljenim u bh zajednici”, naglasio je Dodik. Vučić je istakao da je najveći interes Srbije stabilnost u regionu i dobri odnosi sa susjednim zemljama, saopšteno je iz Vlade Srbije.

“Srbija će, u skladu sa Dejtonskim sporazumom, ali i zbog činjenice da pripadamo istom narodu, pomagati i podržavati opstanak i prosperitet Srpske i neće dozvoliti njeno egzistencijalno ugrožavanje”, istakao je Vučić. On je naveo da Srbija poštuje teritorijalni integritet BiH, ali se i integritet Republike Srpske mora poštovati. Vučić i Dodikom razgovarali su o situaciji u regionu, odnosima u BiH i odnosima Srba i Bošnjaka.

nezavisne

Slovenci isplatili prve stare devizne štediše Ljubljanske banke

Previous article

Praznični poklon: Seksi veš – dobitna kombinacija

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Novosti