Dodik: Bošnjacima neću dozvoliti da uzmu našu slobodu

Počelo je svečano. Himne “Moja Republika” i “Bože pravde” orile se su se starim dvorom. Republika Srpska u Beogradu obilježava 24 godine od proglašenja prvog Ustava. Predsjednik Republike Milorad Dodik sa govornice je poručio da je Republika Srpska nastala kao ideja slobode srpskog naroda.

vlcsnap-2016-02-28-19h17m25s196

“Mi smo okrenuti Srbiji. RS voli Srbiju. Ja volim RS i Srbiju, ne volim Sarajevo. Ja nisam čovjek koji želi loše Bošnjacima, nekadašnim muslimanima. Ja nisam taj, ja njima želim sve dobro. Ali neću im nikada dozvoliti da uzmu našu slobodu”, rekao je predsjednik Srpske Milorad Dodik.

Uz česte aplauze okupljenih, Dodik nije ostao dužan Srbiji i Rusiji kojima se zahvalio za podršku. Nije zaboravio ni strance u BiH. Kaže da Srpska odavno živi slobodno i odavno odbija sve nametnute odluke.

Srn2016-2-28_1740306_0

“Davno smo naučili da visoki predstavnik ne može da odlučuje umjesto nas. Rekli su mi: “Nećemo da objavljujemo tvoje odluke u našem službenom glasniku. Formiraj sebi službeni list pa ti objavljuj šta hoćeš. Naravno da ne možeš”, rekao je Dodik.

Na svečanom prijemu mnoga poznata lica. Uz predsjednika Narodne skupštine Nedeljka Čubrilovića do Beograda je došlo i nekoliko ministara iz Vlade Srpske. Interesantno, u prvim redovima, blizu partijarha i Nenad Stevandić. Svi zajedno poručili su da Srpska počiva na pravu i pravdi i da će tako i ostati.

??????????????????????????????????????????????????????

“Želimo da opstane i da odoli svim iskušenjima koja su danas prisutna a nadamo se da će odoljeti jer počiva na pravu i na pravdi”, rekao je patrijarh srpski Irinej.

Kad su saslušali govornike svi okupljeni družili su se uz oktet Banjalučke filharmonije. Diplomatski kor, zajedno sa uglednim ličnostima iz političkog i kulturnog živora Srbije i Srpske, dobili su na poklon knjigu o Republici Srpskoj.

Za one koji ga nemaju u kolekciji, bile su spremne kopije izvornog teksta dejtonskog mirovnog sporazuma, na srpskom i na engleskom jeziku.

atv