Dodik otkrio dopise Sipe FOTO

Protiv moje porodice vodi se najopsežnija istraga koja je ikad vođena u Bosni i Hercegovini, tvrdi za Agenciju Anadolija predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u intervjuu za Anadolu Agency u pola razgovora poslao je dužnosnike svog kabineta po dokumente Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i ekskluzivno nam predočio da se protiv njega, njegove supruge, sina, kćerke i oca vodi najopsežnija istraga koja ima i regionalni karakter ( Denis Zuberi - Anadolu Ajansı )
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u intervjuu za Anadolu Agency u pola razgovora poslao je dužnosnike svog kabineta po dokumente Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i ekskluzivno nam predočio da se protiv njega, njegove supruge, sina, kćerke i oca vodi najopsežnija istraga koja ima i regionalni karakter ( Denis Zuberi – Anadolu Ajansı )

Predsjednik RS sasvim otvoreno je rekao da se “ne boji prijetnji pravosudnim postupcima zato što nema elemenata za bilo kakvu odgovornost te vrste”.

Dodik je rekao da postoje konkretne stvari koje se provode i da je protiv njegove porodice pokrenuta široka vrsta istrage u mnogim institucijama u RS-u pa čak i regionu. On je tvrdi da je napravljen spisak, po nalogu Tužilaštva BiH, u okviru kojeg SIPA traži podatke o Miloradu Dodiku, Snježani Dodik, Igoru Dodiku, Gorici Dodik i Bogoljubu Dodiku.

“Snježana je moja supruga, Igor je moj sin, Gorica je moja kćerka, a Bogoljub moj otac. Znači protiv svih tih ljudi pokušava se vršiti haranga. Naravno da to nije jednostavno”, kaže Dodik.

Na pitanje zašto, Dodik je članovima kabineta naložio da donesu dokumente. Pred reportera Anadolije stavlja dopise SIPA-e, koje prvi puta pokazuje javnosti i dok ih lista govori:

“Pogledajte. Svim institucijama kojima se traži. Pa će me vjerovatno optužiti da onemogućavam pravdu. Imena moje djece na tim listama za istragu. Otkuda, kako je to moguće? Kako bi ste se vi osjećali da vašu porodicu ovako pretresaju?”

atv