NovostiRS/BiH

Dodik: Ko misli da se poziv kod Trampa kupuje, neka uradi to

0

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik negirao je da je platio 10.000 dolara da bi prisustvovao svečanosti polaganja zakletve novog američkog predsjednika Donalda Trampa i dodao da je dobio poziv od svojih prijatelja koji su bili u Trampovom izbornom štabu.

Milorad Dodik je rekao da je dobio poziv da prisustvuje svečanosti polaganja zakletve novog američkog predsjednika i dodao da ga akreditacije čekaju u Vašingtonu.

“Imam mjesto u sedmom redu. Pozvan sam i da prisustvujem Predsjedničkom balu, na kome će biti Donald Tramp. Ako mi odlazeća vašingtonska administracija ne ospori vizu, biću na inauguraciji”, rekao je Dodik.

Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak ranije je izjavio da Dodik nije dobio nikakakav zvaničan poziv američke administracije da prisustvuje inauguraciji novoizabranog predsjednika SAD Donalda Trampa i dodao da je ta vijest plasirana jer su “brojni radnici i drugi budžetski korisnici nedavno protestovali protiv vlade zbog smanjenja plata”.

Dodik je rekao da je poziv dobio od ljudi koji su bili u Trampovom izbornom štabu i koji su sada u njegovom najužem krugu, a koji imaju pravo da pozovu koga hoće.

“Ako neko misli da to može da se plati, neka uradi to… Ako dobijem vizu, idem, ako ne, sačekaću da nova administracija zvanično preuzme dužnost i onda očekujem da se uklone sve prepreke za moj put u Ameriku”, rekao je Dodik.

Komentarišući izjave Visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da se Srbi nepotrebno raduju pobjedi Trampa jer njegova žena Melanija, poreklom Slovenka, “pamti JNA” i ko “je napao BiH”, Dodik je rekao da je taj čovjek “šoumen” u funkciji muslimanske politike.

“On će učiniti sve da se dodvori muslimanima jer će u suprotnom morati da ode i napusti mjesečnu platu od 25.000 evra. Incko iznosi patološke laži, od Savjeta bezbjednosti do medija. Što se nas tiče, on je više kurtizana nego ozbiljan faktor u BiH”, rekao je Dodik.

 rts.rs

Umro Džordž Majkl

Previous article

Dvije teorije o uzrocima pada ruskog aviona

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti