NovostiRS/BiH

Dodik: Ivanića ne vidim kao konkurenciju

0

Predsjednik Republike Srpske i lider SNSD, Milorad Dodik, izjavio je da aktuelnog srpskog člana Predsjedništva BiH, Mladena Ivanića i protivkandidata na predstojećim izborima, ne vidi kao konkurenciju.

Dodik je za Pink rekao da Republika Srpska nije podeljena u političkom smislu i da Ivanić vodi stranku (Partija demokratskog progresa) koja je na izborima dobila osam odsto podrške građana, dok je njegova stranka dobijala i do 40 odsto.

“Ne možemo govoti o podijeljenosti, cijela opozicija nema dovoljnu podršku kao stranka koju vodim”, rekao je Dodik i dodao da je jedini dva puta biran na neposrednim izborima za predsjednika i da predstavlja volju naroda.

“Ne doživljavam Ivanića kao konkurenciju”, istakao je Dodik.

Naveo je i da već godinama pokušava da ospori koncept urušavanja Republike Srpske, dok Ivanić šalje poruku zapadu da je za razgovor, ali do sada zapravo nikada nije imao nikakvu odgovornost.

Dodik je dodao i da je njegova stranka pobjeđivala u sedam izobrnih ciklus posljednjih 13 godina iste ljude koji se svaki put vraćaju na političku scenu.

Predsednik RS je istakao i da se Rusija ne miješa u izbore, ističući da je mnoge zapadne zemlje zahvatila antiruska histerija, koju u BiH prihvataju Bošnjaci i Hrvati.

On je odbacio navode i da se Srbija miješa u predstojeće izbore, ističući da je normalno da RS sarađuje sa Srbijom, te da je u posljednje dvije godine bio u Beogradu stotinu puta, a u Sarajevu samo dva puta.

Komentarišući scenarije po kojima će poslije izbora biti protesta protiv izbornih rezultata, Dodik je rekao da narod u RS nije toliko naivan jer je prošao kroz daleko teže situacije.

Dodik je rekao i da će, ukoliko postane član Predsjedništva BiH, živjeti u Banjaluci i imati kancelariju u Republici Srpskoj.

Kaže i da ima izvjesnih razlika sa politikom Dragana Čovića, hrvatskog člana Predsjedništva BiH, ali da su saglasni oko bazičnih stvari.

tanjug

Igrač od 105 miliona postao predmet ismijavanja nakon ovog poteza

Previous article

Severina se oglasila nakon novog skandala

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti