NovostiRS/BiH

Dodik: Istražićemo slučaj “snimak”

0

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da će 42 poslanika aktuelne skupštinske većine potpisati zahtjev za posebnu sednicu NSRS na kojoj će se raspravljati o slučaju “snimak”.

dodik1

“Vladajuća koalicija nema ni jedan razlog da ovaj slučaj ne stavi na dnevni red. Ali, to podrazumjeva dostavljanje kvalitetne informacije, koja bi bila predmet rasprave kako se NSRS ne bi dovela u poziciju devalviranja”, rekao je Dodik za “Narodne novine”.

On je dodao da su dosadašnje priče o ovom slučaju spekulativnog karaktera, te da ne mogu da budu ozbiljan materijal za raspravu.

“Raspava na način koji predlaže opozicija ponizila bi NSRS. Mi nismo protiv toga da se sve istera na čistac, zato poručujem opoziciji da obustavi prikupljanje potpisa za posebnu sednicu, jer će pozicija to učiniti pre njih”, rekao je Dodik.

On je naveo da opozicija nema dovoljno glasova za formiranje skupštinske većine i da se broj onih koji su podržavali Savez za promjene svakim danom smanjuje, s obzirom da predstavnici SDS-a, PDP-a i NDP-a u institucijama BiH provode politiku bošnjačkih političkih partija.

Na pitanje da li se odlazak dvojice poslanika iz skupštinske većine, koji su poslanički status stekli na listi DNS-a, a sada podržavaju Savez za promjene, može tretirati kao potkupljivanje, Dodik je rekao da se SNSD, za razliku od opozicije, nije bavio snimanjem i montiranjem njihovih glasova, te da ne žale za njihovim odlaskom.

“Adam Šukalo po političkoj prirodi nikada nije pripadao opciji koja je okupljena oko SNSD-a, kao što ni Ilija Stevančević i Vojin Mitrović nisu pripadali političkim opcijama stranaka okupljenih u Savezu za promjene”, zaključio je Dodik. srna

I TO SE DOGAĐA: Evo kako je beskućnik postao milioner

Previous article

»Šarli Ebdo« optužio Nadala za doping

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti