Dodik igrao košarku u Srbiji: Pogledajte kako “zabija” trice VIDEO

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prije ulaska u politiku igrao je košarku u Srbiji. Dodik je u sezoni 1995/96 nosio dres Košarkaškog kluba Polet iz Opova.

dodik2-2

A otkud Dodik u malom, nižerazrednom košarkaškom klubu u banatskoj provinciji?

Kako piše portal “Južni Banat”, Dodik se, prije nego što će ući u visoku politiku, poslovno obreo u Opovu. Njegova firma je zakupila poslovni prostor koji je služio kao pogon za izradu namještaja.

Kao veliki ljubitelj košarke, Dodik se obratio lokalnom klubu želeći da ga sponzoriše, a kada su mu isti ponudili opciju i da nastupa za klub Dodik je prihvatio. Odigrao je tu sezonu, igrajući na poziciji centra.

Polet je te godine stigao do plej-ofa regionalne banatske lige ali su izgubili u finalu. Ubrzo nakon toga Dodik je počeo da se bavi politikom, nije više dolazio u Opovo, a ostalo je svima vrlo dobro poznato. Kakav je bio košarkaš? Pogledajte video prilog u kome je Dodik pokazao kako šutira za tri poena.

Milorad Dodik je osvjedočeni ljubitelj košarke. Osnivač je KK Igokea iz Aleksandrovca, veliki je navijač Partizana i jedno vrijeme je bio u upravi crno-bijelih.

 nezavisne