NovostiRS/BiH

Dodik dobio odbijenicu za diplomatsku američku vizu

0

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras za Radio-televizuju Republike Srpske (RTRS) da mu je američka Ambasada u BiH odbila zahtjev za diplomatsku vizu za odlazak na inauguraciju novog američkog predsjednika Donalda Trampa, uz obrazloženje da tamo ne ide kao predstavnik BiH, i pokazao pozivnicu za ovu svečanost.

“Čemu onda diplomatski pasoš BiH?”, upitao je Dodik i dodao da ne isključuje mogućnost njegovog odricanja, te da je sve izvjesnije da će u narednoj godini putovati sa srpskim pasošem.

Predsjednik Srpske naglasio je da je poziv dobio od ljudi koji su bili u Trampovom izbornom štabu, a koji su i dio tima koji se bavi tranzicijom prethodne američke administracije ka novoj.

On je naveo da ga akreditacije čekaju u Vašingtonu. Dodik je za RTRS detaljno prepričao telefonski razgovor koji je prošle sedmice vodio sa zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Hojtom Jiem, koji je od njega tražio da se odrekne politike SNSD-a i da se odazove Tužilaštvu BiH.

“Cijela haranga je nastala onog trenutka kada se na zvaničnom spisku zvanica našlo ime Milorada Dodika i naravno sertifikat na kojem piše Milorad Dodik i ulaznice za bal”, rekao je predsjednik Srpske.

RTRS navodi da je Ji u telefonskom razgovru optužio Dodika za zastoj BiH na putu ka EU, kao i da je tražio da se SNSD odrekne deklaracije u vezi sa procesima 2018. godine.

“Ja sam rekao da je za to što je BiH u krizi najkrivlja stara američka administracija i tražio sam da napuste BiH i da više ne mešetare. Rekao sam i da SNSD neće odustati od svojih politika”, napomenuo je Dodik.

Izvor: ATV

Stomak trudnice ne otkriva pol bebe, ali evo šta otkriva

Previous article

Autoput 9. januar: Više nema besplatne vožnje

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti