Dodik: Bošnjački političari spremni da tretiraju Srpsku kao politički i vojni cilj

od prnjavorski 0

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik tvrdi da nema bošnjačkog političara koji nije spreman da se u datom momentu organizuje i Republiku Srpsku tretira kao politički, pa i vojni cilj.

“Zato postoje razne organizacije koje se formiraju kod muslimana, što nam je poznato i o tome imamo informacije duže vrijeme. Ne zanima me šta misli Bakir Izetbegović, a ako postoji naoružavanje onda je to ilegalna struktura van sistema i kontrole”, rekao je Dodik novinarima komentarišući informaciju “Večernjih novosti” da Izetbegović sprovodi ilegalnu obuku paravojnih formacija koju je do sada prošlo najmanje 9.000 mladih Bošnjaka.

Dodik je istakao da se u BiH mora vratiti izvornom Dejtonu.

Komentarišući izjavu novog prvog zamjenika visokog predstavnika Denisa Herna da nisu tačna mišljenja da je izvorni Dejton mijenjan i da su od Republike Srpske uzurpirane neke nadležnosti, Dodik je rekao da je to njegova stvar ali da se u BiH mora vratiti izvornom Dejtonu.

“Politički sistem potrebno je organizovati u skladu sa ustavom. Ovo što sada imamo je van Ustava i rezultat je nasilja njegovih prethodnika o kojima ne želi da razgovara, ali i arogancije koju pokazuje u smislu nasilja nad ustavom i svega što je činjeno u prošlosti”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

(Srna)

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>