Dodik: Borenović je i meni i mojoj djeci i mojim unucima stavio odavno metu na čelo!

Predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je Branislav Borenović odavno njemu, njegovoj djeci i unucima stavio metu na čelo, lažući i spletkareći o imovini koju navodno imaju i kako su je stekli.

Источно Сарајево – Милорад Додик

“Branislav Borenović je i meni i mojoj djeci i mojim unucima stavio odavno metu na čelo, lažući i spletkareći o imovini koju navodno imamo i kako smo je stekli, a danas se kao i svaka kukavica pokušava sakriti iza opasnih insinuacija da neko sprema njegovu likvidaciju. Ako Dodik upita odakle vam kuće i stanovi i u zemlji i svijetu, onda Dodik sprema likvidaciju. Ako oni neosnovano lažu godinama o mojoj imovini, onda je to borba za istinu. Neće biti da je tako”, poručio je Dodik.

Na pitanje Srne da prokomentariše tvrdnje koje je predsjednik PDP-a iznio na konferenciji za novinare u vezi sa njegovim sinoćnjim gostovanjem na RTRS-u, Dodik je rekao da Borenović nijednom riječju nije negirao tvrdnje koje je on iznio u emisiji “Pečat”, kada je govorio o njegovoj imovini u Banjaluci.

“Sva salva uvreda, laži i podmetanja, koje su mu specijalnost, poslužile su samo da se zamagli suština moje izjave – koliko vrijedi njegova kuća i kakvog imovnog stanja je prije rata bila njegova, a kakvog moja porodica”, istakao je Dodik.

Govoreći o Borenovićevoj tvrdnji da je on u ime PDP-a odbio “Butmirski paket”, a da je Dodik tada rekao da je za NATO, dok je pred kamerama rekao da je protiv, predsjednik Srpske je ocijenio da “priče o Butmiru, NATO savezu i ostale nebuloze koje je Borenović iznio služe za zasmijavanje javnosti”, koja, kako kaže, već godinama odlično zna i njegove, a i stavove PDP-a.

(Srna)