Doček pravoslavne Nove godine širom Srpske

U brojnim gradovima širom Republike Srpske sprema se dok pravoslavne Nove godine.

Uz tradicionalno kuvano vino, građani će moći uživati u nastupima lokalnih bendova, ali i regionalnih zvijezda

Bijelo dugme u Banjaluci.

Banjalučani će na Trgu krajine moći uživati u koncertu grupe Bijelo dugme, dok će ispred Banskog dvora i porte Hrama Hrista Spasitelja nastupiti Gradski tamburaški orkestar i “Tamburaši sa Vrbasa”.

Koncert tamburaških orkestara, koji organizuje grad Banjaluka i Kulturni centar Banski dvor, trebao bi početi oko 19:00 časova, dok će se velikim vatrometom u 23:55 časova najaviti dolazak Pravoslavne nove godine.

Nastup Bijelog dugmeta zakazan je za 23:00 časa, a publiku će prije toga zagrijati bend Mistik.

Joksimović u Trebinju

Trebinjce će tokom dočeka pravoslavne Nove godine zabavljati regionalna pop zvijezda Željko Joksimović. Koncert počinje u 22:00 časa.

Građani Trebinja moći će da dočekaju pravoslavnu Novu godinu i u mnogobrojnim ugostiteljskim objektima, gdje će uz dobru muziku moći da se zabavljaju do jutarnjih časova.

U većini ovih objekata ulaz je slobodan.

Kuvano vino i vatromet u Šamcu

U Šamcu će večeras biti organizovan doček pravoslavne Nove godine na Trgu Petra Mrkonjića. Doček, koji organizuje lokalna uprava, počinje u 22:00 časa nastupom kulturno- umjetničkog društva “Šamac”, a za prisutne će biti pripremljeno i kuvano vino.

Organizatori za ponoć najavljuju vatromet.

Derventa: Svirka na trgu

Opštinski odbor Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” Derventa organizovaće večeras na Trgu pravoslavlja doček pravoslavne Nove godine.

Organizatori dočeka, koji počinje od 20:00 časova, saopštili su da će gosti večeri biti Novi maratonci i Mišo Davidović.

U Sabornom i spomen-hramu Uspenja Presvete Bogorodice od 23:30 časova biće služena molitva.

No smoking orkestra u Višegradu 

Višegrađani će pravoslavnu Novu godinu dočekati na Trgu palih boraca i to uz muziku legendarnog No smoking okestra. Proslava počinje u 21:30 nastupom grupe Epilog.

Tačno u ponoć vatromet će za sve koji poštuju julijanski kalendar označiti početak nove 2017. godine.

Za sve prisutne obezbijeđeni su kuvano vino, čaj i pivo, a organizatori dočeka su opština Višegrad i Andrićgrad.

Novi Grad spreman za doček

Svi stanovnici Novog Grada koji večeras dočekuju Novu godinu moći će da uživaju u programu koji počinje u 20:00 na Trgu Mladena Oljače.

Građane će zabavljati Džet set bend i Tanja Savić. Da bi atmosfera bila još bolja za posjetioce će biti obezbjeđeno kuvano vino

U Hramu svetih apostola Petra i Pavla u ponoć će biti služen moleban.

Goci bend u Brodu

Ispred Hrama Pokrova Presvete Bogorodice u Brodu organizovan je doček pravoslavne Nove godine. Program počinje u 21:30 a građane će zabavljati Goci bend.

U ponoć će posjetioci moći uživati u vatrometu, a nakon toga će u Hramu biti služena molitva.

Vino i roštilj u Čajniču

Na platou ispred Doma kulture “Filip Višnjić” u Čajniću biće organizovan doček pravoslavne Nove godine. Program počinje u 20:00 časova, a posjetioce će zabavljati KUD “Izvor” i lokani umjetnici.

U ponoć će u Hramu Uspenja Presvete Bogorodice biti služen moleban.

Za sve okupljene biće obezbijeđen roštilj i vino.

Izvor: srpskacafe