DOBOJ: Pijan pregazio dva tinejdžera i dobio četiri godine zatvora

od prnjavorski 0

Okružni sud u Doboju izrekao je presudu kojom je 21-godišnjeg Dejana Vasića iz tog grada osudio na četiri godine zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj su poginula dvojica maloljetnika Bojan Gačić (17) i Marko Milačak (17), obojica iz Velike Bukovice.

Nesreća se dogodila 19. juna prošle godine, oko 2,35 sati u mjestu Trnjani, kada su se mladići, navodno, vraćali sa turnira u malom fudbalu koji je nekoliko minuta prije udesa završen u Podnovlju.

Prema navodima iz presude, Vasić u stanju teškog pijanstva, tačnije sa 2,48 promila alkohola u krvi i vozeći automobil mitsubishi brzinom od 114,3 kilometra na sat, udario motocikl na kojem su se nalazili maloljetnici, a koji se kretao u istom pravcu, piše “Faktor.ba”.

Prethodno je preko pune linije prestigao vozilo kojim je upravljao L.D, a zatim se vratio u svoju traku, ali zbog stanja u kojem se nalazio nije na vrijeme uočio motocikl kojim je upravljao Gačić, a iza kojeg je sjedio Milačak.

“Zbog toga je prednjim desnim dijelom vozila udario u zadnji točak motocikla, usljed čega je došlo do nabacivanja tijela oštećenih na gornje površine vozila, te odbacivanje tijela oštećenog M. M. na obližnju zemljišnu površinu desno od puta i odbacivanje tijela oštećenog G. B. na asfaltnu podlogu puta”, navodi se u presudi.

Usljed teških povreda, Milačak je preminuo na mjestu nesreće, dok je Gačić podlegao u vozilu Hitne pomoći na putu ka dobojskoj bolnici.

“Kao učesnik u saobraćaju na putevima optuženi se nije pridržavao saobraćajnih propisa i time tako ugrozio javni saobraćaj da je doveo u opasnost život ljudi, pa je usljed toga nastupila smrt dva lica, čime je učinio krivično djelo ugrožavanje bezbjednosti javnog saobraćaja”, navedeno je u ovoj presudi.

Vasiću je izrečena i mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od dvije godine, a oslobođen je plaćanja naknade sudskih troškova.

(Faktor.ba)

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>