Đoković neće igrati za Srbiju na završnom turniru Dejvis kupa

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković potvrdio je da neće igrati za reprezentaciju Srbije na završnom turniru Dejvis kupa u Madridu u novembru.

– Neću igrati u Dejvis kupu za reprezentaciju. O selekciji Srbije uvijek razmišljam, ali kao što znate, ATP, organizacija kojoj pripadamo kao profesionalni teniseri, pokrenula je ATP kup, koji će biti održan početkom sljedeće sezone. Tu ću nastupiti sigurno, zajedno s kolegama iz reprezentacije – rekao je Đoković, a prenosi “Mondo”.

Poslije 120 godina Dejvis kup je doživio rekonstrukciju, pa će se od 18. do 24. novembra u prestonici Španije boriti 18 reprezentacija za “salataru”, a Srbija je u grupi s Francuskom i Japanom.

Iako je lobirao za promjene u Dejvis kupu, Đoković se ne slaže s načinom na koji je reformisano takmičenje, koje je preuzela kompanija fudbalera Barselone Đerara Pikea.

– Dejvis kup ima dugu tradiciju, ali je odlučeno da bude promijenjen na način na koji nekim igračima to ne odgovara. Mislim da ne olakšava i onako tešku sezonu kroz koju prolazimo. Zato neću nastupiti na finalnom turniru, ali se vidimo na ATP kupu – rekao je najbolji teniser svijeta.

tanjug