Dječaka optužili da je vještac i ostavili ga da umre (FOTO)

Anja Rigner Loven, Dankinja koja nekoliko godina pomaže djeci u Nigeriji, na svom Fejsbuk profilu objavila je fotografiju koja je dirnula ljude širom svijeta.

20160216185431_354233

Naime, na fotografiji koja je ovih dana obišla svijet, a koja je postavljena u januaru, vidi se izgladnjeli, mršavi, nigerijski dječak kojeg ona poji vodom iz flaše. Kako je objasnila, dječak ima samo dvije godine, i nakon što je optužen da je vještac, izbačen je na ulicu, gde je osam mjeseci bio primoran da živi od ostataka hrane. Mališan, kojem je kasnije dato ime Houp (Nada) pronađen je u veoma lošem stanju, praktično na korak do smrti, a njegovo tijelo bilo je prekriveno crvima.

Nakon što ga je uočila, dala mu je vodu i hranu, Anja je dječaka umotala u ćebe i odnijela u najbližu bolnicu, gde mu je ukazana pomoć i data krv kako bi se što prije oporavio. – Njegovo stanje sada je stabilno. Sam uzima hranu i dobro reaguje na terapiju koja mu se daje – napisala je Anja, dodajući da je se “snažni, mali dječak” čak i igra sa njenim sinom. Anja se inače nalazi na čelu fondacije koja pomaže djeci u Nigeriji.

Samo dan nakon što je na Internetu zatražila pomoć za liječenje dječaka, dobila je milion dolara donacija.- Sa tim novcem ne samo da ćemo Houpu pružiti najbolju njegu već ćemo napraviti bolnicu i sačuvati mnogo djece od torture -napisala je ona. Inače, na stotine djece u Nigeriji bude prepušteno samo sebi nakon što budu optuženi da su vješci.

20160216185501000000 20160216185548000000

(24sata.hr)