Dječak porijeklom iz Srbije silovan na bazenu

Dječak koga je migrant silovao na bazenu u Beču je porijeklom iz Srbije i njegova porodica je ’devedesetih godina prebjegla u Austriju.

djecak2

Majka dječaka Dunja R. je navela da je učila svoju djecu da se prema izbjeglicama odnose onako kako su se ljudi u Austriji odnosili prema njima kada su došli iz Srbije.

Ona je rekla da je izjava silovatelja, koji je na saslušanju u svoju odbranu rekao “da je imao previše seksualne energije“, jednostavno monstruozna.

Dunja R. je insistirala da izbjeglica mora da bude prebačen u zatvor, potom i deportovan, a takođe je istakla da žali što je svoju djecu vaspitavala tako da s dobrodošlicom dočekuju migrante.

Dječak pod imenom Goran je hospitalizovan sa ozbiljnim povredama, a kako prenose austrijski mediji, cijela porodica je pod velikim stresom.

Dunja je rekla da je samohrana majka petoro djece i da je po nemilom događaju zažalila što djecu nije upozorila na opasnost od bezgraničnog povjerenja prema strancima.

“Nisam mogla da vjerujem kada sam čula šta je on izjavio… Ja dolazim iz Srbije, živjela sam pet godina u kolektivnom centru sa ljudima različitih nacionalnosti. Vi ne možete da me nazovete rasistom, ali da kažete da ste bili u velikoj seksualnoj potrebi, to je monstruozno. To je kao da ja odem sutra u banku i da je opljačkam jer nemam dovoljno novca za svoju djecu. Znam da fizičke rane mogu da se zaliječe, ali rane na mojoj duši možda neće nikad“, rekla je ona.

Iračanin koji je silovao dječaka na bazenu rekao je da nije znao da je takav akt zabranjen u nekoj državi u svjetu, kao i da “nije ranije bio bolestan“ i da ima ženu i ćerku u Iraku.

Izbjeglica, koji u Beču radi kao taksista, rekao je policiji da je znao da je to što radi pogrešno, ali i istakao da nije želio da povrijedi dječaka.

b92