MagazinZanimljivosti

DIREKTOR “MERCEDESA” PREDVIĐA BUDUĆNOST “Nećemo imati vozačke, živećemo 100 godina i sami ćemo praviti SVOJE CIPELE”

0

Direktor “Mercedes benca” Diter Zece izjavio da su mu umesto proizvođača automobila, glavni konkurenti Tesla, Gugl i Amazon i naveo “dramatične promene” koje nas očekuju u sledećih 20 godina.

Zece je izjavio da će Uber postati najveća taksi služba na svetu, a Airbnb najveća hotelska firma. Takođe je rekao da će američki advokati ostati bez posla jer sistem IBM Watson u sekundama pruža pravne savete s 90 odsto tačnosti, dok je tačnost saveta pravnika samo 70 odsto.

On predviđa da će u 2030. godini “kompjuteri postati inteligentniji od ljudi”, a već sledeće godine će se pojaviti automobili sa samoupravljanjem za javnu upotrebu.

Već za 13 godina samovozeći automobili će biti normalna stvar

Foto: Promo / PromoVeć za 13 godina samovozeći automobili će biti normalna stvar

Tvrdi da će do 2020. cela automobilska industrija biti poremećena jer “više niko neće hteti da kupi auto”:

– Pozvaćete auto da dođe po vas, on će se pojaviti i odvesti vas do odredišta. Nećete morati ni parkirati, moći ćete raditi nešto drugo tokom vožnje i samo ćete platiti za pređenu udaljenost. Naša deca nikada neće imati vozačke dozvole, niti će biti vlasnici automobila – smatra on.

“Mnogi inženjeri su potpuno prestravljeni zbog Tesle”

Zece smatra da će automobili na samoupravljanje spasiti milione života svake godine jer će drastično smanjiti broj nesreća na celom svetu.

– Većina automobilskih firmi će bankrotirati, a tehnološke firme (Tesla, Apple, Google) će u revolucionarnom pristupu graditi kompjutere na točkovima. Mnogi inženjeri iz Folksvagena i Audija su potpuno prestravljeni zbog Tesle – izjavio je Zece.

“Medicinska industrija će propasti, električna energija i voda će biti jeftine i čiste”

Dijagnoze lekara zameniće jedan uređaj

Foto: V.K. / RAS SrbijaDijagnoze lekara zameniće jedan uređaj

– Električni automobili će postati uobičajeni oko 2020. godine. U gradovima više neće biti toliko buke, a električna energija će postati neverojatno jeftina. Tako će i voda postati jeftina i čista – kaže on.

Takođe je utvrdio da će doći do propasti medicinske industrije zbog uređaja Tricoder X, koji može identifikovati “skoro svaku bolest” i biće široko dostupan.

Nestaće do 80 odsto radnih mesta, aplikacijom ćemo otkrivati laži političara

"Šta god planirali, zaboravite ako to ne možete da uradite putem smartfona"

Foto: V. Lalić / RAS Srbija“Šta god planirali, zaboravite ako to ne možete da uradite putem smartfona”

On je rekao da će mobilni telefoni na kraju ove godine imati ugrađenu opciju 3D skeniranja, a 3D printeri će biti toliko rašireni da ćemo moći skenirati stopala, a zatim štampati cipele u svojim domovima.

Takođe je upozorio: “U sledećih 20 godina nestat će 70 do 80 odsto radnih mesta. Svaki plan za uspeh stvoren u 20. veku osuđen je na propast u 21. veku. Šta god planirali, zaboravite ako to ne možete izvršiti putem vaših telefona”.

– Aplikacija pod nazivom ‘moodies’ već prema izrazu lica može prepoznati vaše raspoloženje. Do 2020. biće razvijene slične aplikacije koje će moći razlučiti da li govorite istinu. Zamislite političku debatu u kojoj možete da vidite ko govori istinu, a ko laže”, rekao je Zece.

“Životni vek će biti duži od 100 godina”

Takođe je izjavio da će bitkoin postati glavna valuta na svijetu, a očekivani životni vek će se produžiti na više od 100 godina.

Bitkoin će postati glavna svetska valuta

Foto: ProfimediaBitkoin će postati glavna svetska valuta

“Do 2020. godine će 70 odsto ljudi na svijetu imati smartfon, što znači da će imati pristup vrhunskom obrazovanju širom sveta”, rekao je Zece.

blic

OVO JE KLEOPATRA, STARIJA SESTRA KRALJA PETRA PRVOG: Njena priča je jedna od najvećih tragedija dinastije Karađorđević (FOTO)

Previous article

Bila je očajna zbog smrti supruga: Sačuvala je njegovu spermu kako bi zatrudnela i evo šta se dogodilo!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Magazin