Direktor iz snova radnicima će podijeliti 1.260 auta i 400 stanova FOTO

od prnjavorski 0

Velika je radost međuradnicima  kompanije Hare Krishna Exports iz Indije. Njihov direktor Savjibhai Dholakia obećao ih je uoči hinduističkog festivala Diwali nagraditi nevjerovatnim poklonima.

Indijski tajkun koji vodi firmu za izvoz dijamanata službeno je najavio da će potrošiti blizu sedam miliona dolara na 1.260 automobila, 400 stanova i dijamantski nakit. Ovim poklonima nagradiće svoje radnike koji su u proteklom periodu uspjeli dostići ciljeve u poslovanju firme.

indijac direktor

“Naš cilj je da u narednih pet godina svaki radnik ima vlastiti dom i automobil tako da smo odlučili pokloniti im aute, kuće i nakit”, kazao je vlasnik agenciji France Presse.

Objasnio je da su nagrade priznanja za nevjerovatne rezultate i posvećenost poslu.

indijac direktor 3

Za vrijeme festivala Diwali obično se poklanjaju sitnice poput pakovanja slatkiša. Ipak, Dholakia se od 2012. godine odlučuje na znatno skuplje poklone. Prije četiri godine troje radnika je nagradio automobilima, dvije godine poslije u okviru sličnog programa dodijelio je 491 auto i 207 stanova, a sada se njegovo ime ponovo nalazi na naslovnicama širom svijeta.

indijac direktor 4

klix

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>