Direktor FK “Borac” nasrnuo na Stanivukovića i članove “Restarta”

od prnjavorski 0

Direktor FK “Borac” nasrnuo na Stanivukovića i članove “Restarta”

Objavljeno:  14:00, 21.08.2017

Odbornik u Skupštni grada Banja Luka Draško Stanivuković, predsjednik pokreta „ReStart Srpska“ Stefan Blagić i drugi učesnici današnje konferencije za novinare u Banjaluci verbalno i fizički su napadnuti na parking prostoru ispred zgrade Vlade RS i standiona Fudalskog kluba „Borac“.

Nakon što su se predstavnici medija razišli prišao im je, kako kažu, direktor Fudbalskog kluba „Borac“ Dejan Lukendić te počeo s verbalnim napadima.

-Čim su novinari otišli, počeo nas je vrijeđati i govoriti da ne možemo biti na privatnom parkingu. Nisam ni znao o kome se radi, a naknadno mi je rečeno da je u pitanju Dejan Lukendić. Rekao mi je da više nikada neću moći doći na stadion, te pokušao pocijepati peticiju koju smo danas prestavili medijima s zahtjevom da se ograniči kupovina službenih automobila u Vladi RS – rekao je Stanivuković.

Stanivuković kaže da je u šoku zbog napada, budući da nisu bili na privatnom parkingu FK “Borac”.

-To je gradski stadion i svi mi, građani, imamo pravo biti tu – rekao je Stanivuković. Uspjeli su da spriječe Lukendića u namjeri da im pocijepa peticiju pri čemu je, kaže, došlo i do naguravanja.

Imaju i fotografije ovog verbalnog i fizičkog sukoba, mada je, kako im je rečeno, još jedan član Upravnog odbora banjalučkog fudbalskog kluba pokušao da oduzme telefon od žene koja je pokušala da fotografiše sve što se dešavalo.

Stanivuković je izrazio ogorčenje zbog napada, koji su prijaviti i policiji.

-Svi građani učestvuju u finansiranju ‘Borca’, kupuju karte i odlaze na utakmice našeg kluba i zaista smo ogorčeni ovakvim ponašanjem – rekao je Stanivuković.

Članovi Pokreta “ReStart Srpska” zajedno s odbornikom (PDP) u Skupštini Grada Banjaluka Draškom Stanivukovićem i predstavnicima nekoliko udruženja i organizacija pokrenuli su danas peticiju kojom će tražiti od Vlade RS-a da ograniči budžet za nabavku službenih vozila.

-Želimo ograničiti rasipništvo u Vladi RS, odnosno svim ministarstvima i kupovinu automobila vrijednih više od 100.000 KM – rekao je Draško Stanivuković na konferenciji za medije održanoj na parkingu između Vlade RS i Gradskoj stadiona.

(Fena)

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>