MagazinSvijet poznatih

Đina Lolobriđida – Mona Liza dvadesetog vijeka

0

“Bio sam na nebu i vidio mnogo zvijezda, ali ti si ljepša od svih!”, rekao joj je slavni Jurij Gagarin, čovjek koji je osvojio svemir. Mona Liza dvadesetog vijeka.

Gina

Svjetski seks-simbol pedesetih i šezdesetih godina prošlog vijeka, slavna italijanska glumica Đina Lolobriđida rođena je 4. jula 1927. u malom mjestu Subijaku, 50 kilometara udaljenom od Rima.

Kada se 1947. godine pojavila na takmičenju za Mis Italije, publika ju je dočekala sa ovacijama aplauza. Iako je istog momenta po kročenju na pistu oduševila prisutne, Đina je te godine osvojila tek treće mjesto. Međutim, od tada, njena raskošna ljepota donijela joj je brojne filmske ponude.

Iako joj je izbor pao na studije likovne umjetnosti, sudbina je za nju htjela nešto drugo. Prvu filmsku ulogu prihvatila je 1946. u filmu “Aquilla nera” (Crni orao) u kome igra i tada poznati Rozano Braci. Zarada je bila primamljiva, te se Đina nije mnogo dvoumila. Bio je ovo njen filmski debi, čime su joj se otvorila vrata filmske umjetnosti. Sledeće godine pojavljuje se u filmovima “Ljubavni eliksir” i “Ludosti zbog opere”, režisera Marija Koste, u kojima nastupa slavni bariton Tito Gobi.

Gina Danas

 

Vrlo brzo je stigao poziv iz Holivuda. Javio joj se filmski mogul Hauard Hjuz i Lolo je 1950. stigla u filmsku Meku. Priča se kako joj je Hauard dolazio u apartman poslije ponoći s cijelim orkestrom, tražeći da plešu do zore. Nakon tri mjeseca ponudio joj je ugovor na engleskom. Odbila je da ga potpiše dok ne dobije prevod. Bogatog Hauarda to je mnogo uvrijedilo i do zaključenja ugovora nije došlo. Đina se odmah vratila u Rim i nastavila da blista na evropskoj filmskoj sceni.

Kad se 1953. pojavila u Kanu, policija je morala da je spasava od najezde muškaraca koji su željeli da je dodirnu.

b92

Lovac na blago pronašao zlato vrijedno 3,4 milijarde dolara?

Previous article

Da li ste mačo muškarac?

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Magazin