NovostiRS/BiH

Devetnaestogodišnjak iz Banjaluke priznao ubistvo vršnjaka

0

Anđelo Marković (19) iz Banjaluke priznao je u banjalučkom Okružnom sudu da je ubio vršnjaka Aleksandra Rolda iz Banjaluke.

ubistvo-rold

Priznanje krivice prihvatilo je sudsko vijeće kojem je predsjedavala sudija Vesna Stanković-Ćosović, koja je izricanje presude zakazala za četvrtak, 18. jun.

Prema optužnici, Marković je Rolda usmrtio sa 10 uboda nožem 6. februara ove godine u dvorištu Osnovne škole “Jovan Cvijić” u banjalučkom naselju Kočićev vijenac.

U vrijeme ubistva Marković je u krvi imao 1,82 promila alkohola i bio je u stadijumu srednjeg pijanstva. U optužnici se navodi da su se oni prethodno posvađali i potukli u banjalučkoj ulici Vojvode Momčila. Toga dana Rold je s društvom bio u kafe-baru “Laverno” u ulici Braće Mažar i Majke Marije. Marković je u isti kafić došao oko 22 časa, a poslije nekog vremena svi su napustili pomenuti ugostiteljski objekat.

U optužnici je navedeno da, dok su pješačili ulicom Vojvode Momčila, Marković je provocirao Rolda i ostale. Oni su ga neko vrijeme izbjegavali i nisu reagovali. Ipak, Marković i Rold su se potukli, a nakon kraće tuče svi su otišli do dvorišta Osnovne škole “Jovan Cvijić”. U jednom trenutku Marković je prišao Roldu i pružio mu ruku rekavši da hoće da se pomire. Kada mu je Rold pružio ruku u znak pomirenja, Marković je izvukao nož dužine oštrice 12,5 centimetara i ubo ga u grudi i glavu, nakon čega su se njih dvojica porvali i pali na zemlju.
Marković je bio gornji i nogom je pritisnuo glavu Roldu i počeo ga ubadati nožem. Ostali prisutni su pokušali da ga spriječe u tome, ali je on nožem počeo da prijeti njima pa su se povukli. Potom se Marković ponovo vratio do Rolda, koji je ležao nepomično, ubo ga još nekoliko puta i pobjegao.

Ubica je uhapšen dan kasnije i određen mu je pritvor, u kojem se nalazi. Optužnicu protiv njega banjalučki Okružni sud potvrdio je 4. maja ove godine.

Završne riječi

Okružni tužilac Branko Bjelajac u završnoj riječi zatražio je od suda da Anđelu Markoviću izrekne najmanju kaznu od 15 godina zatvora. Tražio je da mu vijeće poslije izricanja presude produži pritvor u kojem se nalazi.

Branilac Markovića, Duška Bogojević, zamolila je sud da prilikom izricanja kazne uzme u obzir to što je u vrijeme izvršenja djela on bio u stanju smanjene uračunljivosti.

“Osim toga, prema nalazu tužilačkog vještačenja Marković je osoba smanjenih intelektualnih sposobnosti, s lakom mentalnom retardacijom”, kazala je Bogojevićeva. glas srpske

Na suvom nakon 13 mjeseci: Isplivao golf kojeg je odnijela poplava FOTO

Previous article

Ljubavni horoskop: Blizanci imaju razloga za radovanje, Vage će se zabavljati

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti