Detalji nezapamćenog zločina: Nakon ubistva roditelja otišao na žurku!

Šibenska policija sprovodi istragu nad trojicom mladića, jer nisu prijavili svog prijatelja Tina Šunjegu /18/ iako im je priznao da je ubio oca i majku u Čistoj Velikoj kod Vodica.

Oni su privedeni nakon što je policija otkrila da su bili na rođendanskom slavlju zajedno sa Šunjegom, gdje im je i ispričao šta je uradio.

Šunjega je u subotu iz pištolja prvo ubio svoju majku, a nekoliko časova kasnije i oca, policijskog specijalca.

Međutim, umjesto da ga prijave policiji, zajedno sa njim i još dvadesetoricom prijatelja nastavili su da slave u jednoj privatnoj kući, prenose hrvatski mediji.

Ima indicija da je i na slavlju bilo pucnjave iz vatrenog oružja kojim su počinjena oba ubistva.

Riječ je, najvjerovatnije, o privatnom pištolju Tinovog oca, za koji je posjedovao urednu dozvolu. Mladić se dokopao oružja nakon što je provalio u trezor u kojem je bilo čuvano.

Policija je nakon potjere uhapsila Tina Šunjergu,a tokom hapšenja došlo je i do pucnjave, ali mladić je ipak uhapšen nepovrijeđen. Policija mu je pucala u gume i na kraju ga izvukla iz automobila, piše “Jutarnji list”.

Rekonstruišući posljednja 24 sata koja su prethodila otkriću nezapamćenog zločina u Čista Velikoj u Hrvatskoj, meštani kažu da je uhapšeni Tin Šunjerga (19) “dobar dio subote proveo s roditeljima u polju”, da bi tu istu večer mladića vidjeli u gradu s prijateljima, kojima je, navodno, rekao u povjerenju: “Napravio sam kući neko sranje”.

Roditelji su mu, navodno, zaprijetili da će ga poslati u komunu zbog njegovih problema s drogom, pa mu se takva vrsta ukidanja slobode nije svidjela.

“Bio je u jednom kafiću s društvom s kojim inače izlazi, a sudeći prema vremenu i pretpostavkama da mu je otac ubijen oko 17 sati kada su komšije začule jedan hitac, Tin se provodio bez pretjerane brige. Tokom jutra, pak, nakon ubojstva Tina su pojedine komšije vidjele kako kroz mjesto šeta s rukama u džepovima. Bilo je to nekoliko sati prije nego što mu je u kuću banula policija”, priča jedan od poznanika porodice Šunjerga.

Niko nije ni pomišljao da bi onaj hitac koji je “zaparao” vazduh u subotu popodne mogao cijelo selo zaviti u crno.

“Zaista smo potreseni jer Šunjerge su divna porodica. Nadasve skromni, ali sina nisu uspijevali da odvedu na pravi put zbog poroka”, kaže drugi meštanin.

(Srna, jutarnji)