Davor podnio nove krivične prijave

Osim prijava Dragičević je predao i zahtjev za pristup informacijama Mahmutu Švraki, glavnom tužiocu Okružnog javnog tužilaštva u vezi s dopisom koji je predao tražeći izuzeće tužioca

Ne mogu da vjerujem da se ovo događa, ovdje zakon, istinu i pravdu tumače na svoj način. Za nas, za mene, za mog mrtvog sina nema ni zakona, ni istine, ni pravde, ni za grupu Pravda za Davida, ni za sve ostale ljude, rekao je danas Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića (21), javlja Anadolija.

On je danas Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka predao 60 prijava koje su mu dostavili građani, a u vezi s krivičnim djelom ubistva Davida Dragičevića, protiv nepoznatog počinioca. Najavio je da će u sljedećim danima do kraja nedjelje predavati po deset prijava više i u petak ih predati 100.

Osim prijava Dragičević je predao i zahtjev za pristup informacijama Mahmutu Švraki, glavnom tužiocu Republičkog javnog tužilaštva u vezi s dopisom koji je predao tražeći izuzeće tužioca. Ponovo je tražio i fotodokumentaciju sa prve obdukcije koju je obavio Željko Karan iz Zavoda za sudsku medicinu RS, a zahtjeve za pristup informacijama uputio je i na adrese Ministarstva pravde RS-a, Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Bosne i Hercegovine i Kancelariji ombudsmena BiH.

– Tražim pristup infomacijama sa montirane istrage gdje tvrde na prvoj konferenciji za novinare da je David opljačkao kuću i bacio se. To nije istina. Neka sad daju zvanične izvještaje i informacije. Niko ništa ne daje. Oni non stop ponavljaju da institucije rade, na ovom primjeru vidimo da rade samo za njih, kao što sam i ja dobio tužbe za klevetu ekspresno, rekao je Dragičević.

Podsjetio je i da su dva obdukciona nalaza prije mjesec dana poslana na vještačenje u Zagreb, a da to više niko ne spominje i ne zna se kakav je nalaz stručnjaka iz Zagreba.

(BN/Anadolija)